“Afera meso” potresa Hrvatsku. Otkriveni su novi slučajevi salmonele u mesu uvezenom iz Poljske i Italije. Puno je pitanja na koja bi bivši i sadašnji vlastodršci građanima konačno trebalo odgovoriti.
Krenimo od početka. Pitanje svih pitanja glasi: Zašto u zemljama članicama EU smrznuto meso ima rok trajanja 6 mjeseci, a u Hrvatskoj 12 mjeseci. Zar mi nismo članica EU?
Zašto smo postali odlagalište nekvalitetne hrane iz EU!? Nije li ovo pravi razlog zašto je ukinut Državni inspektorat!?. Zašto se o tome u Hrvatskoj šuti?
Gdje su ti neovisni i istraživački mediji? Tko je u ime Hrvatske ispregovarao i/ili izlobirao tijekom pregovora o pristupanju EU takvu odredbu? Tko je u ime Hrvatske odobrio da postanemo odlagalište nekvalitetne europske hrane?
I na kraju –zna li itko od nadležnih koliko je tona mesa pred istekom roka iz EU završilo u rukama hrvatskog uvoznoga lobija –hrvatske agromafije (preprodavača) i krije li se tu odgovor na pitanje kako je moguće da na akcijama u trgovačkim lancima kilogram “svježe” svinjetine stoji 19,99 kn?
Vrijeme je da dobijemo odgovore na ova pitanja i odluke koje će ići u korist oživljavanja domaće proizvodnje jer između dva – tri puta smrznutog pajceka iz Italije ili Poljske ukusniji, draži i zdraviji bi nam trebao biti komad svježe odnosno friške i kontrolirane domaće svinjetine, prasetine, puretine, govedine, teletine i piletine iz Slavonije, Like, Moslavine ili Podravine pa makar bila 15% skuplja?!
Tražimo odgovore!!!
Nije li konačno sazrelo vrijeme da obavežemo trgovačke lance da moraju prodavati najmanje 60% domaćih proizvoda!?
Pero Kovačević/ Foto:biznis.info
HVIDR-a se oglasila se priopćenjem povodom ‘Marša protiv fašizma’ i okupljanja ‘lažnih antifašista’. HVIDR-a ‘najoštrije…
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je, komentirajući slučaj časne sestre koja je lažno prijavila…
Sjedinjene Američke Države posljednjih mjeseci vrlo jasno pokazuju da im je stalo do toga da…
Komentiraj