Kategorije Kolumne

Đapić: Dobro je da je Židovka općina napustila Antifašističku ligu Zorana Pusića

Širi dalje

Kratkim priopćenjem, koje je potpisao Ognjen Kraus,  Židovska općina napustila je Antifašističku ligu kojoj predsjedava notorni Zoran Pusić, a zbog priopćenja Antifaštičke lige kojom se osuđuju aktivnosti Izraela u sukobu oko Gaze!



Ognjen Kraus bi trebao dati puno opširnije obrazloženje za ovaj potez Židovske općine!

Kraus godinama drži štangu tzv. Antifašističkoj ligi i srodnim udrugama koje godinama denunciraju Hrvatsku i njenu vlast kako ne poštivaju žrtvu Holokausta, a u praksi je to značilo podupiranje srpskih mitova!

U Hrvatskoj se nikad nije postavljalo pitanje istinitosti Holokausta, ali smo se suprotstavljali stavljanju u istu rečenicu stradavanju Židova i preuveličanog stradavanja Srba.

Srbi i Židovi u kontekstu Drugog svjetskog rata mogu se koristiti u istoj rečenici samo sa povjesnom činjenicom da je 1942. godine Srbija kao njemački saveznik bila prva “Judenfrei statt”  – Zemlja očišćena od Židova. Poslijeratna politika Jugoslavije kao oblika Velike Srbije bila izrazito uperena protiv Židova.

Niti u ondašnjoj SR Hrvatskoj , niti u Srbiji, a niti u bilo kojo republici SFRJ komunističke vlasti nisu vraćale otetu imovinu Židovima! Dapače! Titova vlast nastavila je otimati i iseljavati preostale Židove.

ada se u stvari pokazalo ono što godinama govorim: antisemitizam u Hrvatskoj postoji samo u titoističkoj ljevici koja je bila protiv Države Izrael od njezine obnove 1948. a ta politika traje i danas!

To se pokazuje uostalom i priopćenjem Antifaštičke lige, a Ognjen Kraus jednom rečenicom razlaže zašto je napustio ligu! Dobro da je i to napravio.

Anto Đapić/Foto: hrt

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Gvardiol opet strijelac za City, pogledajte novu majstoriju Vatrenog

Utakmica između Fulhama i Manchester Cityja još traje, a hrvatski je reprezentativac zabio gol za…

27 minuta prije

Nizozemski pjevač izbačen s Eurosonga! Policija objavila za što ga sumnjiči

Nizozemski pjevač Joost Klein (26) i njegova pjesma "Europapa" diskvalificirani su s Eurosonga 2024., priopćila je Europska…

55 minuta prije

Napeto u Crnoj Gori. Zbog Srebrenice traže Rezoluciju o Jasenovcu

Nezadovoljstvo prosrpskih snaga zbog stava da će Crna Gora na glasovanju u UN-u podržati Rezoluciju…

1 sat prije