Ministar s bujnom maštom: Slaven Dobrović uvodi “mostarinu” i za kućne ljubimce

Širi dalje

„Bujna mašta radi svašta“ upravo bi se tako mogao opisati zadnji uradak ministra Slavena Dobrovića. Vrli ministar hoće uvesti porez na kućne ljubimce.



Pripremio je Dobrović Uredbu o komunalnom otpadu, propis prema kojem bi vlasnici kućnih ljubimaca, neovisno o vrsti, plaćali veće račune za odvoz otpada.

Ta uredba, “vrlog i nadasve posebno maštovitog” Mostovog ministra nema nikakve veze s najavljivanim porezom za pse koji bi bio u nadležnosti Ministarstva financija, a ne Dobrovićeva Ministarstva, s ciljem prikupljanja pomoći za zbrinjavanje napuštenih životinja.

Budimo realni, ovakav tekst uvršten u Uuredbu sulud je i zbog činjenice da postojeći zakoni Republike Hrvatske životinje izjednačavaju sa stvarima, odnosno objektima, pa se ljubimci, definirani kao takvi, ne mogu uključiti u izračun cijene komunalnih usluga.

Dobrović je, očito ponukan nazivom svoje stranke, došao na ovu suludu ideju uvođenja novog poreza na kućne ljubimce, kao što su feudalci uvodili mostarine i druge slične poreze. Trebao je Dobrović biti dosljedan u svojoj nedosljednosti i nazvati ovaj novi porezni namet „mostarinom za kućne ljubimce“.

Pero Kovačević/foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

VIDEO Rusi napali Odesu, gori dvorac Harryja Pottera

Ruska vojska u ponedjeljak je izvela novi raketni napad na grad i crnomorsku luku Odesu.…

9 minuta prije

DP objavio ključnu odluku, Radić prozvao Pupovca

Domovinski okret održao je presicu nakon sjednice Predsjedništva te stranke nakon što su  jutros pregovarali…

2 sata prije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane dogovoriti s…

5 sati prije