Ministar s bujnom maštom: Slaven Dobrović uvodi “mostarinu” i za kućne ljubimce

travanj 19, 2017 maxportal
Share Button

„Bujna mašta radi svašta“ upravo bi se tako mogao opisati zadnji uradak ministra Slavena Dobrovića. Vrli ministar hoće uvesti porez na kućne ljubimce.Pripremio je Dobrović Uredbu o komunalnom otpadu, propis prema kojem bi vlasnici kućnih ljubimaca, neovisno o vrsti, plaćali veće račune za odvoz otpada.

Ta uredba, “vrlog i nadasve posebno maštovitog” Mostovog ministra nema nikakve veze s najavljivanim porezom za pse koji bi bio u nadležnosti Ministarstva financija, a ne Dobrovićeva Ministarstva, s ciljem prikupljanja pomoći za zbrinjavanje napuštenih životinja.

Budimo realni, ovakav tekst uvršten u Uuredbu sulud je i zbog činjenice da postojeći zakoni Republike Hrvatske životinje izjednačavaju sa stvarima, odnosno objektima, pa se ljubimci, definirani kao takvi, ne mogu uključiti u izračun cijene komunalnih usluga.

Dobrović je, očito ponukan nazivom svoje stranke, došao na ovu suludu ideju uvođenja novog poreza na kućne ljubimce, kao što su feudalci uvodili mostarine i druge slične poreze. Trebao je Dobrović biti dosljedan u svojoj nedosljednosti i nazvati ovaj novi porezni namet „mostarinom za kućne ljubimce“.

Pero Kovačević/foto:pxll

Komentari
Share Button