Kategorije KulturaNaslovna

‘Winnetouov povratak’: Završeno snimanje filma o najpoznatijem indijanskom poglavici

Širi dalje

Snimanje trilogije o Winnetouu, nastale prema romanima Karla Maya o indijanskom poglavici iz plemena Apača, završeno je u Hrvatskoj, a očekuje se da će nakon dovršetka i u Njemačkoj, u distribuciju krenuti za nešto više od godinu dana.

Filmovi su se u Hrvatskoj snimali 67 dana na dvadesetak lokacija, a tijekom četiri mjeseca na setu je radilo 220 filmskih profesionalaca. Pritom je realizirano više od 30 tisuća noćenja u smještajnim kapacitetima na svim lokacijama snimanja, a projekt je Hrvatskoj donio i izuzetnu turističku promociju.



Riječ je o jednom od najzahtjevnijih međunarodnih projekata u Hrvatskoj ostvarenih u proteklih nekoliko godina, a u turističke svrhe na lokacijama će ostati dijelovi scenografije.


Prvi film o Winnetouovim avanturama snimljen je 1962., nakon čega ih je uslijedilo još devet. Snimani su na lokacijama Nacionalnih parkova Paklenica, Plitvička jezera i Krka, na Velebitu, u kanjonu Zrmanje i Vrlike. ‘Winnetouov povratak’ s Pierreom Briceom, glavnim glumcem u serijalu o Winnetouu iz šezdesetih godina, snimljen je 1998.

Režiju za sva tri nova nastavka Winnetoua potpisuje Philipp Stölzl, a glavni scenarist je Jan Berger. U glavnim ulogama su Wotan Wilke Möhring kao Old Shatterhand, Nik Xhelilaj u ulozi Winnetoua, Iazua Larios kao Nscho Tschi, Milan Peschel kao Sam Hawkens, Jürgen Vogel kao Joseph Rattler te Gojko Mitić kao Magua/Tangua. Glume i Csilla Barath Bastaić, Katarina Strahinić, Ivan Ožegović, Bojan Navojec te Marko Cindrić.

Hina/Foto:hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

33 minute prije

HDZ nastavlja provocirati Milanovića: Vrhovni šarlatan bezočno laže!

HDZ nastavlja s provociranjem predsjednika RH Zorana Milanovića na Facebooku, na što on ne reagira…

1 sat prije

Javio se Pupovac: Neću dopustiti da nas ponižavaju

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti…

1 sat prije