Sastojci:
750 ml crnog vina
150 grama šećera
100 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
Korica jednog limuna
Korica jedne naranče
1 zvjezdani anis
1 štapić cimeta
5 klinčića
1 čajna žličica muškatnog oraščića
Prstohvat đumbira u prahu
Priprema:
1. Stavite šećer, začine i korice od limuna i naranče u lonac. Preko šećera prelijte dio vina tek toliko da se isti otopi, pa sve zajedno kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 4 do 5 minuta dok smjesa ne postane ljepljiva i gusta.
2. U lonac dodajte ostatak vina
i smanjite temperaturu na najmanje. Vino ne bi smjelo zaključati jer će u tom slučaju ispariti sav alkohol. Umjesto toga nježno ga termički obradite još pet minuta, odstranite anis i klinčiće i poslužite sa svježim kriškama naranče. Živjeli!MP/Foto:promo
Interpol Srbije obavijestio je hrvatsku policiju da je u ožujku pronašao tijelo djeteta u rijeci…
Predsjednica Kluba Možemo Sandra Benčić poručila je u srijedu, nakon uhićenja direktora zagrebačke Ustanove za…
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ) poručio je u srijedu, komentirajući uhićenje direktora Ustanove za…
Komentiraj