Sastojci:
750 ml crnog vina
150 grama šećera
100 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
Korica jednog limuna
Korica jedne naranče
1 zvjezdani anis
1 štapić cimeta
5 klinčića
1 čajna žličica muškatnog oraščića
Prstohvat đumbira u prahu
Priprema:
1. Stavite šećer, začine i korice od limuna i naranče u lonac. Preko šećera prelijte dio vina tek toliko da se isti otopi, pa sve zajedno kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 4 do 5 minuta dok smjesa ne postane ljepljiva i gusta.
2. U lonac dodajte ostatak vina i smanjite temperaturu na najmanje. Vino ne bi smjelo zaključati jer će u tom slučaju ispariti sav alkohol. Umjesto toga nježno ga termički obradite još pet minuta, odstranite anis i klinčiće i poslužite sa svježim kriškama naranče. Živjeli!
MP/Foto:promo
Ja, Ivan Ivić (Pazin, 1963.) sam ovu sliku naslikao 1998. godine u Neuhausenu, kanton Schaffhausen,…
Google je izdao važno upozorenje za 1,8 milijardi korisnika Gmaila diljem svijeta te ukazao na…
Premijer Andrej Plenković rekao da predsjednik Zoran Milanović širi laži tvrdeći da će hrvatski vojnici…
Komentiraj