Sastojci:
750 ml crnog vina
150 grama šećera
100 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
Korica jednog limuna
Korica jedne naranče
1 zvjezdani anis
1 štapić cimeta
5 klinčića
1 čajna žličica muškatnog oraščića
Prstohvat đumbira u prahu
Priprema:
1. Stavite šećer, začine i korice od limuna i naranče u lonac. Preko šećera prelijte dio vina tek toliko da se isti otopi, pa sve zajedno kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 4 do 5 minuta dok smjesa ne postane ljepljiva i gusta.
2. U lonac dodajte ostatak vina i smanjite temperaturu na najmanje. Vino ne bi smjelo zaključati jer će u tom slučaju ispariti sav alkohol. Umjesto toga nježno ga termički obradite još pet minuta, odstranite anis i klinčiće i poslužite sa svježim kriškama naranče. Živjeli!
MP/Foto:promo
Negdje između Save i Soče, tamo gdje se oduvijek proizvodila pamet za tuđe ratove, nastalo…
Protiv Živka Zagorca i još 23 ljudi, članova Bilogorskog odreda, podignuta je optužnica zbog ratnih…
Rusija je ponovila svoje prethodne zahtjeve za mirovni sporazum s Ukrajinom u "non paperu" koji…
Komentiraj