Kategorije LifestyleNaslovna

MOĆ ŽENE Pepeljuga iz Gorkog – Od prodavačice povrća do jedne od najmoćnijih žena svijeta

Širi dalje

PIŠE: I.Horvath/ladylike.hr


Natalia Mikhailovna Vodianova je fenomenalan primjer kako teške životne okolnosti i odrastanje u siromaštvu ne moraju nužno stvoriti osobu koja tone u alkoholizam i droge, zlostavlja…i na druge načine tumara u mraku!

Rođena je na današnji dan prije 34 godine, u mjestu Gorky, odrastajući u siromašnoj četvrti grada s majkom i dvije polusestre, od kojih je jedna imala cerebralnu paralizu.

Kao tinejdžerica, Natalia je pomagala majci prodati voće na ulici, a kasnije je postavila svoj vlastiti štand, radeći s prijateljem kako bi pomogla obitelji da se prehrani u teškom siromaštvu u kojem su živjeli.

Otac je napustio obitelj kad je Natalia bila beba i nisu imali nikakav kontakt dok nije postala poznata.

Kao 15-godišnjakinju zapazio ju je modni skaut na ulici Gorkoga i opčaran njenom prirodnom ljepotom nagovorio ju na probno snimanje. Stvari su se odvijale vrtoglavom brzinom pa je već sa 17 se preselila u Pariz i potpisala s Viva Models.

Kao manekenka je postigla nevjerojatan uspjeh u kratkom periodu pojavljujući se na naslovnicama najrelevantnijih modnih časopisa svijeta. Vanity Fair, Vogue, W (magazine) , Numéro, iD Magazine, Marie Claire, GQ , Elle, Allure, magazin Glamour, magazin Pop, Cosmopolitan, Harper Bazaar, L’Officiel, Grazia, Esquire Russia, Tatler…

Nosila je sve najvažnije sajmove mode u svijetu za Guerlain, Givenchy, Prada, Calvin Klein, Louis Vuitton , Chanel , Gucci, Nina Ricci, Versace, Yves Saint Laurent, L’Oréal, David Yurman, Marc Jacobs, Stella McCartney, Diane von Fürstenberg, Hugo Boss, Miss Sixty, Stuart Weitzman, Etam i dr.

Nataliu su fotografirali najbolji modni fotografi današnjice: Mario Testino , Annie Leibovitz , Stevena Meisela, Patrick Demarchelier , Paolo Roversi , Bruce Weber , Peter Lindbergh, Craig McDean , Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matidin , Mario Sorrenti , Mert Alas i Marcus Piggott , David Sims , Juergen Teller , Bruno Aveillan , Hedi Slimane , Ellen von Unwerth , Terry Richardson , Mariano Vivanco , Steven Klein i Karl Lagerfeld. 2016. Vodianovu je fotografirala Annie Leibovitz za Pirelli kalendar , koji je slavio neke od najvećih svjetskih inspirativnih žena. To je bilo njeno peto poziranje za kultni Pirellijev kalendar.

U proljeće 2009. godine, Natalia  je sklopila ugovor na tri godine da bude brand ambasador francuske donjeg rublja tvrtke Etam i da napravi kolekciju donjeg rublja svake sezone za vrijeme trajanja ugovora. Zbirke će se plasirati na tržište pod brendom Natalia pour Etam. Vodianova ima ugovor s Guerlainom za reklamiranje parfema i kozmetike, te sa Stelle McCartney za sve njene reklamne kampanje od 2014.

Vodianova je na 14. mjestu liste “Najveći svjetski supermodeli” a magazin Forbes procjenjuje da je Vodianova zaradila 4,5 milijuna $ između kolovoza 2006. i srpnja 2007. godine, 4,8 milijuna $ (USD) u razdoblju od svibnja 2007. do travnja 2008. godine i 5.500.000 $ ( USD) u razdoblju od lipnja 2008. do lipnja 2009. godine, što joj je sedma najveća zarada modela u svijetu u sva tri vremenska razdoblja.

U svibnju 2009. godine, Vodianova je bila voditeljica polufinala Eurosonga u Moskvi. Također je bila ambasadorica Olimpijskih zimskih igara u Sočiju 2014. postane ‘lice’, a ključni zagovornik prvih ruskih Zimskim igrama. Vodianova je igrala epizodnu ulogu u filmu CQ Romana Coppole s Billy Zaneom . U 2010, je prikazana Medusa u remakeu 2010. Clash of the Titans.

Filantropija
Natalia je osnovala Naked Heart Foundation; filantropske organizacije koja nastoji pružiti sigurno i inspirativan okruženje u djece u urbanim Rusiji i pruža podršku obiteljima s djecom koja imaju teškoće u razvoju. Inspiraciju za dobrotvorni rad je pronašla nakon Beslanske tragedije.

Natalijina je ideja bila da se pomogne djeci koja su preživjela da pomoću igre pobjede svoje psihičke traume. Organizacija izgradila svoj prvi play-park 2006. godine u Nižnji Novgorod . Od tada je izgrađeno gotovo 90 više, uključujući jedan u Beslanu. Glavni izvor prikupljanja sredstava je Bal ljubavi; događaj koji organizira Naked Heart Foundation. Prvi Bal ljubavi, Natalia je organizirala u Moskvi 2008. godine sljedeća dva održana u Londonu (2010), te u Parizu (2011) a u godinama nakon Natalia ga organizira u Monte-Carlu pod visokim pokroviteljstvom Alberta II, princ od Monaka i Charlene, princeze od Monaka.

Vodianova podržava brojne inicijative koje rade na iskorjenjenju AIDS-a u Africi. Ambasadorica je kampanje  Poslušajte svijet , globalnu kampanju koja nastoji podići svijest o temi sluha i gubitka sluha i promicati dobru raspravu u cijelom svijetu. Također je glasnogovornica Tigar Trade kampanje, saveza 38 organizacija ujedinjenih pod zajedničkim ciljem “povratka  divlje tigrova u prirodna staništa zaustavljanjem trgovine proizvoda od tigrova” U intervjuu koji podržava kampanju, Vodianova je rekao: “.

Ja sam ponosna što sam Ruskinja jer moja zemlja je dom najviše veličanstvenih divljih životinja, poput Sibirskog tigra Danas manje od 350 Sibirskih tigrova živi u divljini i ne više od 3.400 tigrova su raseljeni po svijetu. Ako ne budemo brzo djelovali, svjedočiti ćemo izumiranju divljeg tigra unutar našeg života.

U 2015. godini, Natalia je  s Eugenom Makhlinom, (koji je radio za tech-sektor u Google-u, Facebook-u , i AOL-u) stvorila Elbi aplikaciju, koja je također pokrenuta na App Store, to omogućava ljudima da doniraju novac s “Love Button”, stvaranje sadržaja, slanje poruka i glasovanja. Aplikacija je trenutno omogućuje korisnicima da doniraju brojnim dobrotvornim uključujući Save the Children International, Walkabout Foundation, Plava Skye razmišljanja, i nekoliko drugih. Naziv je kratica za “Little Big” (LB), a filozofija iza toga je da možete napraviti veliku razliku kroz malo akcije.

Natalia Vodianova ju je opisala riječima: “Elbi je platforma koja donosi moć društvenih i digitalnog svijeta u dobrotvorne svrhe i povezuje ih s ljudima iz cijelog svijeta s Elbi možete napraviti male radnje koje čine veliku razliku To je ono za što Elbi postoji -malim koracima se može napraviti velika razlika.”

Aplikacija je podržana od istaknutih lidera u tehnologiji i filantropiji: Joanne Shields, Michaela Bircha, osnivača Wikipedije Jimmyja Walesa, Arianne Huffington utemeljiteljice Huffington Posta, osnivača Mind Candyja -Michael Acton Smitha, dizajnerice Diane von Furstenberg,  osnivača “lastminute.com” i Made.com Brenta Hobermana.

U studenom 2010. godine, Harper Bazaar nagrađuje Nataliu Vodianovu sa Inspiration of the Year Award, dati u priznavanju njezine filantropske napore.

U travnju 2013. godine, je počašćena nagradom Najinspirativne žene jer je pokazala vodstvo, snagu i hrabrost gledajući nedaće u lice, i koristeći svoj utjecaj kako bi se izvršilo pozitivne promjene. Iste godine, ona je  i dobitnik Harper Bazaarove nagrade Filantrop godine.

10. studenog 2014. godine, Vodianova je proglašena Glamour Woman of the Year za doprinos i filantropije kao glas djece.

Vodianova je bila udata za britanskog aristokrata vikonta Justina Portmana (r. 1969). Nakon vjenčanja u Londonu, imali su svadbene svečanosti u St. Petersburgu , gdje Vodianova je odjenula haljinu dizajnirao Tom Ford. Par ima troje djece: sinove Lucasa Alexandera i Viktora, kćer Nevu. Viktor je dobio ime po Natalijinom djedu koji je pomogao podići je nakon što je njen otac napustio obitelj. njenog oca odlaska, a Neva je dobio ime po ruskoj rijeci istog imena.

Vodianova i Portman su se razveli u lipnju 2011. Ubrzo nakon razvoda Natalia Vodianova počela je vezu Antoineom Arnaultom, sinom osnivača LVMH; Bernarda Arnaulta i CEO luksuzni brand Berluti . Njihov sin, Maxim, rođen je 2. svibnja 2014. godine.

AUTOR: I.Horvath/ladylike.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Raspudići ostaju bez novca iz Sabora, ali ima štos da Mostu uzmu 532.000 eura

Nakon najave da napuštaju Most i prelaze u nezavisne zastupnike, bračni par Raspudić, Marija Selak…

7 minuta prije

Dani armenske kulture. U subotu u Zagrebu misa na armenskom jeziku

Armenska liturgija održava se u sklopu prvih Dana armenske kulture u Hrvatskoj u organizaciji Armensko-hrvatske…

12 sati prije

Milanović Litre tvrdi da je pokraden! DIP objavio da nije glasao sam za sebe

Marko Milanović Litre, zastupnik Hrvatskih suverenista koji nije izabran u novi saziv Sabora, tvrdi da…

13 sati prije