Kategorije Magazin

Bolna ispovijest bivše šampionke: ‘U 18 mjeseci izgubila sam 53 kilograma’

Širi dalje

Tenisačica Jelena Dokić izgubila je 53 kilograma u 18 mjeseci, a bitku s viškom kilograma podijelila s javnošću.



Danas 36-godišnja Jelena Dokić kilograme je nakupila otkako je otišla u tenisačku mirovinu 2014. godine.  Na svom Instagram profilu podijelila svoju mukotrpnu borbu s viškom kilograma, pokazala kako je tekao proces njene transformacije i pohvalila se svojim novim izgledom napomenuvši da je napokon dostigla kilažu od 67 kilograma.

Poznata je priča o svojedobno četvrtoj tenisačici svijeta, rođenoj u Osijeku, koja je pobjegla od strogog oca,  danas živi u Australiji, ima novi posao, a napokon je zadovoljna sama sa sobom.

“Bila sam vrlo otvorena o svojoj borbi s viškom kilograma i odlučila sam cijeli proces podijeliti s javnošću” napisala je 36-godišnja tenisačica.

“Nije uvijek bilo lako, kao što ništa vrijedno nikada nije i prvi korak je bio najteži.Imala sam loših dana kada nisam vjerovala da je moguće da ću ikada postati mršavija i zdravija i da je to normalno. Sretna sam da mogu reći da sam sada, 18 mjeseci kasnije 53 kilograma lakša i što je još važnije, izgubila sam 31 kilogram u posljednjih 12 mjeseci.

Tih zadnjih 30 kilograma bilo je najteže izgubiti’ istaknula je Dokić i zahvalila cijelom timu dijetetskog programa Jenny Craig.

Dokić je dodala kako je dijeta jako utjecala i na njeno samopouzdanje kojega prije nije imala i skrivala se u kući te uopće nije željela izlaziti, dok danas uživa u životu.

‘Veselim se onome što me očekuje i veselim se novim izazovima u životu, ali onima po pitanju zdravlja i dobre forme jer mi se čini da sada mogu sve postići’ napisala je Dokić i dodala da planira nastaviti sa zdravim navikama te da se nada da će njeno iskustvo pomoći i drugima da ostvare svoje ciljeve.

Osim toga, obožavala je slatko, a više nije ni trenirala po sedam sati dnevno. Teško se nosila s umirovljenjem, pala je u depresiju, imala problema sa štitnjačom, sve to doprinijelo je nakupljanju prekomjernih kilograma. Inače, Jelena Dokić već je 16 godina u stabilnoj vezi s Tinom Bikićem.

Megy M. /Foto:Instagram

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi jelena dokić

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

34 minute prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

48 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

54 minute prije