Kategorije Magazin

Drele serucka u Saboru pa se poziva na Olivera. Bi li Oliver to ikada rekao?

Širi dalje

Davor Dretar  Drele, zastupnik Domovinskog pokreta Miroslava Škore, u Saboru je upozorio na nepovoljnu situaciju u kojoj se našla kreativna glazbena industrija u vrijeme epidemije korona virusa i u kojoj su pripadnici te industrije ostavljeni bez primanja.



Nije riječ samo o glazbenim zvijezdama već o 15 tisuća pojedinaca i njihovih obitelji koji izravno ovise o tom sektoru, ton majstorima, tehničarima, monterima, električarima, zaštitarima, vozačima, promotorima, kazao je.

Prisjetio se pritom dvogodišnjice smrti glazbenika Olivera Dragojevića ustvrdivši da bi i on da je živ bio u jednakoj situaciji kao mnogi glazbenici danas kojima su nastupi otkazani.

“Siguran sam da nikome u Hrvatskoj ne bi palo na pamet poručiti Oliveru Dragojeviću da pronađe pravi posao”, kazao je Dretar dodavši kako na društvenim mrežama svjedočimo pravom ludilu gdje se primjerice Ninu Badrić i druge poziva da dođu kopati krumpire i raditi u polju.

Pozvao je Vladu da tom sektoru izađe u susret i omogući jasne kriterije po kojima će moći funkcionirati uz poštivanje epidemioloških mjera te financijsku podršku.

“Kada čujete na radiju neku pjesmu i kada vam jedna pjesma uljepša dan prisjetite se da tu pjesmu netko pjeva i da mu trenutno nije do pjesme jer nema za život”, poručio je Drele.

Naša poruka Dreletu i Nini Badrić i svim ostalima koji se pozivaju na Olivera:

Drele ne zna što bi Oliver rekao. Ne znamo ni mi, no skloni smo povjerovati da ne bi kukao i ne bi rekao ono što misli Drele. Oliver se nikada nije razmetao odjećom od 15 tisuća kuna, parfemima od sedam tisuća ili sličnim akvizicijama. I ne bi kukao tražeći pomoć od države. Vjerojatno bi ribario u vodama Vela Luke.

Osim kao glazbenika poštovali smo ga i voljeli i kao čovjeka naglašene osobnosti i jednostavnosti.

I sigurni smo da ne bi kukao i tražio od Zrinka iz Bjelovara, koja kopa krumpire (i svih drugih Zrinki koje kopaju krumpire u Hrvatskoj) da plati porez i osigura Dreletu i Nini 4000 kuna mjesečno.

M. Marković/Foto:sabor.hr

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

46 minuta prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

4 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

5 sati prije