Kategorije Magazin

Emotivni Mišo Kovač: “Najbolji ste! Važniji mi je Split nego Madison Square Garden”

Širi dalje

Mišo Kovač sinoć je održao koncert na Starom placu. Atmosfera je bila izvrsna, a s legendarnim pjevačem je zapjevala njegova kćer Ivana te Jole, Alen Nižetić, Saša Antić i klapa Rišpet.



Legendarni Mate Mišo Kovač još jednom bacio publiku u trans. I to splitsku. Premda im je 2018. u prepunoj Spaladium Areni kazao da je u “svoj grad” došao posljednji put te da ozbiljno razmišlja o mirovini.

“Važnije mi je napuniti Split nego Madison Square Garden u New Yorku”, rekao je Mišo odlično raspoloženoj publici. U nedjelju je Mišo na Stari plac doveo 25 tisuća duša. Mjesto je to puno simbolike. Na tom je terenu Hajduk sedamdesetih godina slamao najjače europske momčadi, dizao trofeje i dolazio u završnice europskih natjecanja.

Više od polovice prisutnih na koncert je stiglo u majicama s likom Miše Kovača kojeg je prošlu sezonu “patentirao” HNK Hajduk i prodao ih u gotovo stotinu tisuća primjeraka

Iako je koncert bio zakazan u 20 sati, Mišo se na pozornici pojavio tek oko 21.30 sati. Do nje je došao uz težak hod i nekoliko stanki za predah te pratnju dvoje tjelohranitelja. Brojni obožavatelji ostavili su mu slobodan put do bine. Mnogi su ga htjeli slikati, dodirnuti ga, popričati s njim.

Bilo je dovoljno da se Mate Mišo Kovač pojavi na pozornici i digne ruke u zrak pa da s prvim taktovima njegovog svevremenskog hita “Dalmacija u mom oku” Stari plac u Splitu proključa u deliriju.

Preko 20 tisuća sjajno raspoloženih fanova pratilo je sinoć tako Mišu u svakom stihu, a ubrzo su počele i bakljade. Koncert za koji je bilo predviđeno da traje tri sata počeo je iza 21 sat, a publika je bila puna poznatih.

Kad je Mišo došao do pozornice, ludilo je krenulo. Odmah se upalilo pedesetak bengalki i spontano je krenula hajdučka pjesma “ja ne mogu drugo nego da ga volin”.

“Ja sam Šibenčanin, ali uvijek sam gravitirao Splitu. Ovo je moj grad. Punio sam Poljud, punio sam Gripe, punio sam Spaladium… Prodao sam 20 milijuna ploča, a evo me sad na Starom placu. Kad sam bio dječak jednom sam se prošvercao na trajekt iz Šibenika za Split da bih došao na Hajdukovu utakmicu, da bih vidio svog idola Bajdu Vukasa. Tada je Hajduk igrao baš ovdje na Starom placu.

Stigao sam u grad, lutao sam ulicama, nisam nikoga znao. A danas ovdje nastupam. Tako je sudbina htjela. Splićani, jeste li vi svjesni što je Hajduk, čuvajte mi ga. On živi vječno. Može gubiti prvenstvo još sto godina, a mi ćemo ga voljeti.

Nastupao sam u Zagrebu i Ljubljani, ali ovo mogu napraviti samo Split i Napulj”, započeo je Mišo i bacio publiku u potpuni trans.

Zahvalio je potom Mišo 4. gardijskoj brigadi te ispričao nekoliko životnih anegdota i domoljubnih recitala. Na pozornici su mu se uz pjesmu “Najljepše su oči moje majke” pridružila i unučica koju mu je podarila kćer Ivana.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi mišo kovač

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

10 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

10 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

10 sati prije