Kategorije Magazin

Holivudska zvijezda u potrazi za korijenima stigla u Zadar: “Prelijepa je i pristupačna”

Širi dalje

Državni arhiv u Zadru često posjećuju uvaženi i poznati korisnici iz svijeta kulture i znanosti, ali prvi put je u njihovoj čitaonici sjedila holivudska zvijezda hrvatskog podrijetla Stana Katić.



Proslavila ju je uloga detektivke Kate Beckett u seriji “Castle”, ali je osim nje 53-godišnja glumica i producentica Stana Katić ostvarila zapažene uloge i u serijalima kao što su “Hitna služba”, “CSI Miami”, “Odsutnost”, te filmovima kao što je “Zrno utjehe”, akcijskom spektaklu o Jamesu Bondu, tajnom agentu 007, u kojem je dobila ulogu Corrine Veneau.

“Iako nas često posjećuju uvaženi i poznati korisnici iz svijeta kulture i znanosti, prvi put u našoj Čitaonici radila je jedna hollywoodska zvijezda! Premda najpoznatija po ulozi detektivke Kate Beckett u seriji ‘Castle’, glumica i producentica Stana Katić ostvarila je zapažene uloge i u ostalim poznatim tv serijama ‘Hitna služba’, ‘CSI Miami’, ‘Odsutnost’ te mnogim popularnim filmovima.

“Prelijepa, jednostavna i pristupačna, na savršenom hrvatskom jeziku uljepšala nam je dan i obećala da će ponovo doći”, napisali su u objavi administratori Facebook stranice Državnog arhiva u Zadru, koji su objavili fotografije na kojima Stana Katić pretražuje njihov arhiv.

Iako već godinama živi u Kanadi te tamo stvara karijeru, Stana je vrlo ponosna na svoje hrvatske korijene, a u Lijepoj se Našoj i udala.

“Hrvatska je divan dio svijeta, posebno Dalmacija, fantastična je. Uzbuđena sam svaki put kad idem onamo uživati i družiti se s obitelji i prijateljima. Doista spektakularan dio svijeta”, kazala je za Brač Online prilikom jednog svojeg posjeta Braču.

Stana se za australskog biznismena srpskog podrijetla s američkom adresom, Krisa Brkljaču udala 2015. godine, i to u obiteljskom manastiru na dalmatinskoj obali. Trenutno žive u Los Angelesu a Hrvatsku je posljednji put posjetila u siječnju 2019. godine.

Stana i Kris dugo su skrivali i sretnu vijest da su postali roditelji, a da imaju dijete, Stana je otkrila povodom Dana očeva prošle godine čestitavši suprugu taj dan.

Svojim korijenima jednom se prilikom pohvalila i na Instagramu, na kojem je objavila fotografije svojih baka Hrvatica, Stane i Mande.

Stanin otac porijeklom je iz Vrlike, a Majka iz Sinja. I ta mjesta je glumica je tada posjetila, a na svom Instagram profilu objavila niz fotografija iz rodnog kraja svojih roditelja.

Stana se s roditeljima, četvero braće i sestrom iz Kanade preselila u Auroru u američkom Illinoisu, a nakon srednje škole, 1996. godine, upisala je glumu u Chicago’s Goodman School of Drama.

“Moji roditelji su imigranti koji su iz Jugoslavije, preko Kanade, stigli do Amerike. Otišli su iz tadašnje Jugoslavije kao tinejdžeri i stvorili život teško radeći za šestero djece. Moji roditelji su izvanredni ljudi jer su bili spremni otići u zemlju čiji jezik ne znaju i nemaju nikog svog pored sebe. Mislim da su bili zaista hrabri”, otkrila je Stana Katić i dodala kako je njezinim roditeljima na prvom mjestu bilo to da školuju djecu.

Koliko je i dalje vezana uz roditelje, otkrila je opisujući situaciju s crvenog tepiha: “Stojim ispred fotoreportera, svi slikaju i snimaju, a meni mama šapće iza leđa: ‘Stano, Stano, ispravi se.”

Megy M. /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Eurosong zabranio komentare! Fanovi su ljuti, brojni pišu ‘Hrvatska je pokradena’

Švicarski predstavnik Nemo Mettler s pjesmom "The code" pobjednik je ovogodišnjeg Eurosonga, a naš Baby…

6 minuta prije

Google prisluškuje vaš mobitel. Evo kako isključiti da vas ne prisluškuje

Na računima Googleovih korisnika postoji skrivena stavka koja mu dopušta da korisnicima snima glasove, za…

32 minute prije

Novak Đoković razočaran napušta Rim; nokaut, poraz, zvižduci…

Čileanac Alejandro Tabilo ostvario je najveću pobjedu u svojoj karijeri kada je u nedjelju u…

2 sata prije