Kategorije Magazin

Iz smeća vadio bačene račune, koristio tuđe osobne podatke i fino se okoristio

Širi dalje

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv 34-godišnjaka kojeg tereti da je koristeći se računima odbačenim u smeće prevario devet osoba.



Osumnjićčeni je u razdoblju od prosinca 2012. do ožujka 2014. godine iz kontejnera i kanti za smeće na području Varaždina, Koprivnice i Čakovca vadio odbačene račune i papire s osobnim podacima i koristio ih.

Podatke ukupno devetero ljudi iskoristio je za zaključivanje pretplatničkih ugovora s dva teleoperatera predočavajući kao da te osobe žele sklopiti ugovor, piše Podravski.hr.

“Pronašao je odbačene račune i druge dokumente s osobnim podacima devetero osoba te bez njihovog znanja i suglasnosti putem telefona zaključio pretplatničke ugovore sa dva teleoperatera navodeći osobne podatke tih osoba, lažno predočavajući da one žele sklopiti ugovore i da će račune plaćati po dospijeću”, priopćili su danas iz varaždinskog tužiteljstva.

Zaposlenici teleoperaterrskih kompanija povjerovali su okrivljeniku i zaključili ugovore za ukupno 25 telefonskih brojeva na ime devetero osoba kojima se potom on koristio, a ispostavljene račune nije plaćao. Prema optužnici, nepripadno se okoristio za više od 31.000 kuna.

Optužnica je podignuta pred Općinskim sudom u Varaždinu zbog počinjenja produljenih kaznenih djela prijevare i nedopuštene uporabe osobnih podataka. Pa vi dobro razmislite prije nego što račune i druge papire na kojima se možda kriju vaši osobni podaci – adresa, ime i prezime ili nedajbože OIB i JMGB – nonšalantno bacite u kantu za smeće, piše Podravski.hr

 

MP/foto:Ilustracija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije