Kategorije Magazin

Kako se na engleskom zovu sela Imotske krajine? Runovići su Twin pigs, naš favorit je Nebriževac

Širi dalje

Maštoviti autori poigrali na Facebook stranici Imocki crnjaci su se nazivima sela Imotske krajine i postavili pitanje kako bi njihova imena preveli na engleski jezik.



Imocki crnjaci, omiljena Facebook stranica koja svakodnevno zabavlja i nasmijava ljude, ima više od 150 tisuća pratitelja.  Na Facebook stranici, tako su objavili zanimljivi status gdje su sela Imotske krajine prevodili na engleski.

Pod naslovom  “Aaaa rodijaci čujte i počujte ovo…”,  Imocki crnjaci naveli su imena nekoliko sela svoje Krajine (vlastiti grad nisu preveli, očito u engleskom jeziku ne postoji riječ koja bi mogla obuhvatiti značenje Imotskoga).

U duhovitome Facebook prevođenju na engleski jezik Zmijavci su postali Snakeville, Krivodol Wrong way, a Glavina donja Big Head down. Kamenmost je postao Bridgestone, Podbablje Under granville, Runovići Twin Pigs, Ivanbegovina John Lord’s Land, a Nebriževac Don’t Worry be Happy.

Gospin dolac, što je ime mjesnog nogometnog stadiona, koji je u  jednom izboru uvršten među najljepše u svijetu,  preveden je i na talijanski te se zove – Madonna di Campiglio

Ljuti dolac iz susjedne Hercegovine preveden je kao  – Fafaron city

Aaaa rodijaci čujte i počujte ovo…

Evo kako se neka sela imotske krajine vabe na engleskom:

Zmijavci -…

Objavljuje Imocki crnjaciPonedjeljak, 21. veljače 2022.

Može se pretpostaviti da poigravanje s imenima mjesta neće naljutiti njihove žitelje. A ako ih i naljuti, to iz ponosa neće smjeti pokazati, osim u prevođenju naziva drugih mjesta na engleski ili neki drugi jezik.

Tko zna, za koji mjesec, kad krene tursitičko ludilo, koje je odavno zahvatilo i Imotsku krajinu, možda nazivi na engleskome pomognu turistima i turističkim radnicima u snalaženju na terenu.

S druge strane, Snakeville, Bridgestone i Fafaron City zvuče kao iz westerna što bi možda moglo privući snimanje nekoga novoga “Winnetoua”. Bolje i to nego “Twin Pigsa”,

“Imocki crnjaci” pozvali su na koncu i pratitelje da navedu kako se na engleskome kaže njihovo misto.

D.M. /Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

3 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

4 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije