Kategorije Magazin

NJEMAČKA POLICIJA UPOZORAVA: Čuvajte se lijepo odjevenih žena iz Hrvatske

Širi dalje

Policija u Hamburgu je upozorila građane da budu oprezni s dobro i moderno odjevenim ženama koje dolaze iz Hrvatske, Srbije i Moldavije, jer vjerojatno se radi o prevaranticama koje “operiraju” po elitnim dijelovima grada i traže svoje žrtve.



To su zaključili prema informacijama dobivenih iz istraživanja Michaela Neumann, glavnog policijskog istražitelja zaduženog za prijevare i krađe, piše Fenix-magazin.de

Neumann je za Bild izjavio:

“Žene koje u Njemačku dolaze najčešće iz Hrvatske, Srbije i Moldavije, zadržavaju se u jednom gradu nekoliko dana i traže način kako nekoga prevariti i opljačkati, a kad to učine, nestaju.

Na primjer, u Hamburgu unajmljuju stanove u bogatijim četvrtima grada kao što su Harvestehude, Rotherbaum, Eppendorf i Winterhude. Odjevene su u skupe odjevne predmete i sa sobom nose lažne Gucci torbe u kojima se nalazi njihov “alat”. (Nije pojasnio kakav alat).

Ostvaruju dobar odnos sa susjedima, gotovo prijateljski, lako im je ući u njihove kuće i stanove, promatraju, traže skupocjene predmete, a onda kradu”.

Neumann otkriva kako su ranije muškarci bili najčešći počinitelji krađa i prijevara, ali sad žene to čine u većem broju.

“Dobro i moderno odjevene, žene u elitnim četvrtima manje privlače pažnju i sumnju. Više im se vjeruje”, objašnjava Neumann.

Policija je objavila i kako je u kolovozu ove godine zabilježeno 363 slučaja pljačke obiteljskih kuća i apartmana u luksuznim četvrtima u Hamburgu. U rujnu su zabiljeđili 337 krađa, a u 2017. godini čak 5.769 slučaja krađe i provala.

Bild je objavio i fotografiju triju mladih djevojaka iz Bugarske koje su u 2017.godini počinile niz krađa u elitnoj četvrti Harvestehudeu u Hamburgu. Djevojke su odjevene u markiranu odjeću. Nikad nisu uhvaćene.

Policija je najavila raciju koju će provesti tijekom listopada.

Nedavno smo objavili članak o raciji koju je policija provela u Berlinu a tijekom koje su, objavio je Bild, uhićene osobe koje su došle iz Hrvatske. No pokazalo se kako se radilo o Romima iz Hrvatske.

MP/ Fenix-magazin.de


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Maslinar uzvraća ljudima koji ga prijavljuju zbog gnoja: Dragi ilegalni graditelji…

Sandi Chiavalon, jedan od najpoznatijih istarskih maslinara, požalio se na Facebooku kako ga susjedi, za…

12 minuta prije

Milanović će potpisat produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

2 sata prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

3 sata prije