Kategorije Magazin

Promocija knjige Željka Bebeka “U inat svima” okupila brojne poznate osobe

Širi dalje

Jedna od najvećih rock legendi na našim prostorima, Željko Bebek, predstavio je svoju autobiografiju „U inat svima“. U ovoj je knjizi slavni pjevač otvorio dušu i čitateljstvu podastro sve svoje životne prekretnice, emocije, uspone i padove, uspjehe i neuspjehe.



U srijedu navečer je u vrtu Croatia Recordsa, osim predstavljanja knjige, Bebek s bendom održao i koncert za sve ljude koji su ga došli podržati.

Na promociji su govorili i najvažniji akteri zaslužni za realizaciju – autor predgovora knjige i direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, urednik knjige Žarko Ivković, “ghostwriter” Robert Bubalo, kako su ga predstavili na promociji, a naposljetku je govorio i sam Željko Bebek.

– Željko i ja smo već 50 godina u različitim ulogama i misijama, ali najvažnije je ono što je danas. Danas smo obojica živi i zdravi, živimo dobre živote i evo, Večernji list nas je ujedinio u knjizi koja će dugo vremena imati svoj odjek. (možda se i bez ovoga može za novine) Važno je ono što je sada, a sada je trenutak kad trebamo Željku zapljeskati i reći: Samo je jedan Bebek! – kazao je Babogredac i dodao kako nije bilo lako izabrati samo 17 hitova koji će ići uz knjigu.

Osoba bez koje ova knjiga ne bi ni postojala, Željko Bebek, u emotivnom se govoru zahvalio i osvrnuo na njen nastanak:

– Ovo je veliki događaj u mom životu, na neki način sam zaokružio priču koja sa zadnjom stranom knjige možda nije kraj života, ali jest svega što događalo u mom životu. O svom doživljaju čitanja svoje knjige neću pričati, zvuči kao reklama, a to ne želim. Imam više uspona nego padova, a ako mi je netko podmetnuo nogu, iz inata prema njemu, ja sam uspio.Bebek je na ovaj poseban događaj stigao u pratnji supruge Ružice, a podržao ga je i sin Zvonimir.

Događaj nisu propustili ni drugi poznati Hrvati, poput frontmena benda Opća Opasnost Pere Galića, legendarnog trenera Ćire Blaževića, predsjednika Olimpijskog odbora Zlatka Mateše, a promociji su nazočili i voditeljica Dnevnika Nove TV Romina Knežić, Dalibor Petko, Borna Kotromanić, Mia Dimšić, Boris Novković i brojni drugi, a Bebek je više puta izražavao zahvalnost prema svima koji su ga došli podržati.

Sretan sam i ponosan što ovdje u Zagrebu imam fantastične goste poput Ćire Blaževića, čiji rad iznimno cijenim. Posebno mi je drago što se imamo priliku sresti i što mogu čuti neki njegov kompliment, a najljepše što je mogao dati je što je danas ovdje s nama – rekao je roker na promociji. (ovaj cijeli citat možete i izrezati ili ostaviti za portal? Bez njega se može)

Urednik knjige Žarko Ivković istaknuo je kako u njoj nema uljepšavanja pa bi zainteresirani čitatelj mogao ostati iznenađen opisima Bebekova djetinjstva, sarajevske rock-scene, razotkrivanjem odnosa među članovima Bijelog dugmeta, pravnim manevrom kojim je Goran Bregović postao “vječni gazda” benda, načinom na koji je Bebek izbačen iz grupe, tegobnim počecima njegove solo karijere i brojnim drugim događajima.

Ova je knjiga, u izdanju Večernjeg lista, nastajala kroz cijelo covid razdoblje, a obogaćena je brojnim privatnim fotografijama, dok se u posebnom izdanju, s ograničenom nakladom, nalazi Bebekova posveta i CD s njegovih 17 velikih hitova.

Hina/Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

4 sata prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

5 sati prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

6 sati prije