Kategorije Magazin

SKANDAL: Ostavka izbornika odbojkašica zbog uznemiravanja igračice!?

Širi dalje

Dva dana prije odlaska na pripreme u Azerbajdžan, gdje će se Hrvatska spremati za Europsko prvenstvo u Gruziji, smijenjen je izbornik ženske reprezentacije, Miroslav Aksentijević, a na njegovo mjesto postavljen je Igor Lovrinov.



“To je hitno rješenje jer je bila krizna situacija”, rekao je Lovrinov na predstavljanju i dodao: “Radio sam s mlađim kategorijama, poznajem te djevojke i bilo je logično da me pozovu.”

O kakvoj se krizi radi, odbojkaški savez nije otkrio. Večernji list piše kako je pravi razlog promjene izbornika skandal o kojem se šuti. Službeno, Aksentijević je ostavku podnio iz osobnih razloga, ali navodno je otišao zbog uznemiravanja jedne od igračica.

Večernjak navodi da se Aksentijević jedne večeri pojavio u sobi jedne igračice, sve je počelo bezazlenim razgovorom, a onda je, sada već bivši izbornik, jednim dodirom uznemirio reprezentativku koja je burno reagirala, nazvala roditelje i digla se panika.

U Savezu tvrde da nije bilo nikakvog incidenta, a igračice su stigle na današnju press konferenciju. Kapetanica reprezentacije Samanta Fabris rekla je kako je u ekipi dobra atmosfera.

“Družimo se, ostalo nam je malo vremena da se uigramo u novi sistem. Svaka promjena je dobro osvježenje. Nastavljamo s treninzima”, rekla je.

“Bivši izbornik Aksentijević, je otišao iz osobnih razloga. Molimo za diskreciju. Nismo željeli ulaziti u njegove osobne razloge za takvu odluku”, ponovila je službenu verziju glasnogovornica Saveza Iva Bule.

Aksentijević je preuzeo reprezentaciju u studenom 2015. nakon što je Savez sporazumno raskinuo ugovor s Angelom Vercesijem. Aksentijević nije imao vrhunsku igračku karijeru, ali je kao trener bio uspješniji.

Bio je u stručnom stožeru srpske ženske reprezentacije, a 2007. godine došao je u Varaždin, gdje je s istoimenim klubom dvaput bio prvak Hrvatske prekinuvši dugogodišnju dominaciju zagrebačke Mladosti.

Potom je bio izbornik hrvatske ženske reprezentacije s kojom je 2009. bio na Europskom prvenstvu u Poljskoj te godinu dana poslije na Svjetskom prvenstvu u Japanu, gdje smo u prvoj utakmici senzacionalno pobijedili Kubu.

MP/foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

6 minuta prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

19 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

26 minuta prije