Kategorije Magazin

U Münchenu su zbog hrvatskih navijača morali napraviti presedan!

Širi dalje

Utakmicu 2. kola skupine Svjetskog prvenstva u Münchenu između hrvatskih i japanskih rukometaša pratilo je maksimalnih 12.000 gledatelja pa je i druga utakmica Hrvatske na ovom prvenstvu rasprodana. 



Protiv Islanda je u Olimpijskoj dvorani bilo barem 7.000 hrvatskih navijača, a gledatelja s obilježjima Hrvatske ima barem toliko i na utakmici s Japanom.

Dvorana u kojoj se 1972. godine igrao olimpijski turnir u rukometu puna je hrvatskih zastavama s imenima gradova iz koji dolaze navijači, pa su tako primijećeni Velika Gorica, Metković, Livno, Široki Brijeg, Vinkovci, Našice, Slavonski Brod, ali i Mannheim, Berlin i drugi. 

Osim hrvatskih, u Münchenu je dalako najviše i makedonskih navijača pa će na tribinama biti vatreno u ponedjeljak, kada se u 18 sati sastaju upravo Hrvatska i Makedonija.

Inače, zbog povećanog interesa poglavito hrvatskih navijača, organizatori su odlučili pustiti u prodaju i određeni kontingent “stajaćih” ulaznica za zadnji dvoboj skupine Hrvatska – Španjolska u četvrtak. One su nuđene po cijeni od 20 eura i odmah su rasprodane.

Prema nekim podacima, u Münchenu i okolici živi oko 40 tisuća hrvatskih državljana.

MP/Hina/Foto:Titter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

35 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije