Kategorije Magazin

ŽELJKO BEBEK: Ženio sam se tri puta, kći mi je mlađa od unuka, a uživam s njima i kao djed i kao otac

Širi dalje

Željko Bebek, prvi pjevač grupe “Bijelo dugme” 16. prosinca navršava 72. godine, a  nama izgleda isto već 30 godina.



U nedavnom intervju za Večernji list Bebek se prisjetio početaka svoje karijere i kako je prije “prave” karijere za njega bio uspjeh kada je svirkom mogao zaraditi za pivo ili na svirku doći taksijem.

– Bilo je to vrijeme kad se nije moglo živjeti od glazbe, osim ako si dobio mjesečni angažman u  nekom hotelu. Morali smo se osloniti na pomoć roditelja. Definitivnu odluku o bavljenju glazbom donio sam kad smo počeli pripremati Bijelo dugme,  još smo se zvali Jutro. Tada sam dobio neki uredski posao, a da bih vizualno odgovarao bendu, morao sam pomalo vraćati dugu kosu jer ipak je ona  simbol pobune u rock’n’rollu, što nije bilo u skladu s dress codeom na poslu.

Direktor firme pozvao me na razgovor i rekao mi da ta moja duga kosa ne  ide s firmom. Pokušavao sam ga uvjeriti da sam u pravu, no nije bilo lako naći kompromis. Rekao mi je da moram birati. U tom trenutku odabrao sam glazbu. Upravo taj trenutak smatram početkom svoje glazbene karijere iako moje bavljenje glazbom, naravno, traje puno dulje od tih 40 godina. – prisjetio se Bebek.

U vrijeme njegove slave brojni glazbenici su uživali u drogama, a on se nikad niej navukao na taj porok.

– Nikad nisam htio probati drogu. Bilo je pritisaka ali u tom poroku nisam znao uživati. Više sam uživao u viskiju i ženama – otkrio je lanu u jednom intervju.

Počeci u Bijelom dugmetu bili su mu najbolja odskočna daska za solo karijeru.

– Goran je tad napravio neke dobre pjesme, ja sam to iznio na svoj način i to mi je osiguralo put za  kasnije. Ti počeci su mi donijeli da i danas živim od muzike i uživam u njoj  – izjavio je nedavno za Blic.

Priznaje da s Goranom Bregovićem nikada nije bio dobar prijatelj, ali bili su dobri suradnici kojima su se putevi u jednom trenutku razišli. Prije 12 godina Bijelo dugme organiziralo je povratničku turneju, ali nakon toga kaže Bebek niti on zanima Bregovića, niti Bregović zanima njega.

Pjevač se ženio tri puta i iz prvog braka ima kćeri Silviju i Biancu, a iz trećeg braka s Ružicom ima kćer Katarinu i sina Zvonimira koji je krenuo tatinim glazbenim stopama. Jako je blizak sa svojom djecom, a kći Silvija podarila mu je troje unuka.

– Pomlađuje me sigurno i druženje s unucima Tinom, Leonom i Emom, djecom moje kćeri Silvije, koju imam iz prvog braka, i zeta Marka. Sjajni su, idu svi u školu, ali su svi mlađi od Katarine. Posebno uživam i u njihovoj ljubavi i odanosti prema meni kao svom djedu. Osjećam se lijepo i kao otac i kao djed – kaže Bebek.

Megy M./Foto: privatni album


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi željko bebek

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

1 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

51 minuta prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije