Kategorije Magazin

ŽICANJE PAŽNJE: Vlatka Pokos raspisala se o ustašama i partizanima, šokirala se kad su joj “.. sve po spisku”

Širi dalje

Bivša pjevačica i voditelja Vlatka Pokos na Instagramu je napisala kako je  ponosna na partizane koji su se borili na strani svjetla i kako prezire fašiste kao i one koji ih veličaju danas u Hrvatskoj.


‘Citirat ću povjesničara Tvrtka Jakovinu: “‘…Sabor Republike Hrvatske ne samo da se srami Dana pobjede, srami se bitaka na Neretvi i Sutjesci gdje su poginule tisuće Hrvata koji sudjelovaše u NOB-u. Ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ političke elite gotovo pa posve su legalizirale u Republici Hrvatskoj.

Štoviše, ploča s pozdravom ‘ZDS’ bila je mjesecima u Jasenovcu pa zato već tri godine Vlada Republike Hrvatske sama, bez predstavnika žrtava, komemorira datum proboja iz logora’, napisala je na svom Instagram profilu Vlatka Pokos, te podvukla: ‘Ponosna sam na partizane koji su se borili na strani svjetla i prezirem fašiste, kao i one koji ih veličaju danas u Hrvatskoj!’

Objavu je ilustrirala fotografijom partizanske brigade i, očekivano, stekla novu ‘brigadu neprijatelja’, koji se  na različite načine izruguju s bivšom televizijskom voditeljicom i pjevačicom, koja je nove životne izazove pronašla u Kanadi, odakle vodi i blog Explore Mediterranean

‘Nakon mog jučerašnjeg posta doživjela sam degutantne napade i poruke, čak od nekih ljudi koje sam smatrala prijateljima. U Hrvatskoj ukoliko nisi ustaša i znaš nešto o povijesti, proglašen si izdajicom, komunistom, jugonostalgičarem.

‘Nadam se da će nestati Ilčići, Markićke, Batareli…’

Nisam niti jedno od toga, željela sam Hrvatsku kao i ostalih 96% građana na referendumu. Duboko sam razočarana onim što je Hrvatska danas. Leglo korupcije, mržnje, lopovluka, profašizma i revidiranja povijesti.

Vjerujem da je to najveći razlog iseljavanja iz Hrvatske. Sanjam o civiliziranoj zemlji koja prihvaća i tretira sve ljude jednako. Nažalost, većina se utapa u bolesnom nacionalizmu i mržnji.Maloumnici ne shvaćaju da bez partizana Hrvatske ne bi bilo. Fašistička NDH bila bi kažnjena i raskomadana između velikih sila.

Ali opet, potrebno je malo zdravog razuma i povijesnih činjenica da bi se moglo razmišljati na normalan i objektivan način.

Vlatka se nekad se slikala razgolićena da bi došla u medije, a danas, u vrijeme Bleiburga, koristi ustaše i partizane, o čemu ima skromna znanja. da bi užicala malo medijske pozornosti.

Vlatka, ima i drugih načina za doći u medije.

Megy M./foto:cropix


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi vlatka pokos

Najnovije

Ministar Medved čestitao legendarnoj brigadi: “Vi ste sinonim najvećih pobjeda”

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u nedjelju je čestito pripadnicima 4. gardijske brigade - Pauci, 33. godišnjicu…

11 minuta prije

“Bljesak slobode” u Okučanima: “Poezija je i vrsta oružja u miru”

Već treću godinu, kao uvod u središnji dio obilježavanja vojno-redarstvene operacije Bljesak, Narodna knjižnica u…

34 minute prije

Kolindi posao cvjeta. Lani je prijavila dobit 146,9 tisuća eura

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je financijsko izvješće za 2023. godinu i prijavila ukupan…

48 minuta prije