Duge cijevi na ulicama: U Mostar pristiglo oko 200 sumnjivih osoba

Širi dalje

MOSTARSKA policija dobila je ‘vrlo ozbiljne prijetnje o mogućem terorističkom napadu zbog čega su policijske snage u stanju pripravnosti.



Mostarci s kojima smo razgovarali spominju kako se gradom ima proširila vijest da je u Mostar pristiglo oko 200  sumnjivih osoba. Spominju i da hrvatski političari izbjegavaju odlazak u Sarajevo.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije stiglo je ne baš razumljivo priopćenje o kakvim opasnostima se radi i tko su osobe o kojima bruji cijeli grad.:

”U proteklom periodu u HNŽ tako isto i u drugim dijelovima BiH povećan je broj ”Razbojništava” te drugih oblika teških kaznenih dijela, uključujući napad na PS Zvornik, kao i posljednja događanja u regiji (R Makedonija).

Sigurnosne Agencije u F BiH, zajedničkom analizom stanju sigurnosti u svezi povećanja kaznenih djela i općeg sigurnosnog stanja u široj regiji, postignut je dogovor o poduzimanju mjera i radnji na pojačanoj sigurnosti objekata ‘Sigurnosnih agencija’ odnosno i drugih objekata koji po važećim propisima imaju pravo na fizičku zaštitu.”

Portal podsjeća kako su ranije objavili da se Federalna uprava policije uključila u istragu poruka koje su proteklog tjedna kružile Mostarom o mogućem napadu ”poput onoga u Zvorniku” te na poziv da se izbjegavaju veća okupljanja.

Naime, od prošlog četvrtka u popodnevnim satima Mostarom se počela širiti informacija kako neki ”povjerljivi izvori najavljuju mogućnost napada poput onih u Zvorniku u naredna 3-4 dana, pa se savjetuje da se tih par dana izbjegavaju veći događaji”.

Nakon napada u Zvorniku, u kojem su ubijeni policajac, a poginuo napadač, policija u Republici Srpskoj digla je razinu pripravnosti na najviši stupanj. U Federaciji ta mjera nije bila toliko primjetna, pogotovo ne u Mostaru, ali policajci u Hercegbosanskoj županiji osiguravaju zgrade dugim cijevima.

D. Lukić/Foto:fena


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

39 minuta prije

Raspudići ostaju bez novca iz Sabora, ali ima štos da Mostu uzmu 532.000 eura

Nakon najave da napuštaju Most i prelaze u nezavisne zastupnike, bračni par Raspudić, Marija Selak…

1 sat prije

Zlatna Barbara Matić. Dvostruka svjetska, sada je i europska prvakinja

Najbolja hrvatska judašica i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić osvojila je svoju prvu zlatnu medalju…

12 sati prije