Kako je Agent KOS-a razočarao Antu Nobila i Josipa Perkovića

Širi dalje

ANTE NOBILO, odvjetnik Josipa Perkovića, bio je najavio veliki preokret na suđenju u Münchenu, a Udbi skolon tjednikNacional objavio da će Milan Damjanović, bivši pukovnik KOS-a, kao krunski svjedok otkriti da je Đurekovića likvidirao KOS, vojna jugoslavenska služba, a ne Udba.



Njemački odvjetnik Josipa Perkovića dr. Richard Beyer je na početku ročišta u ponedjeljak pozovao svjedoka Milana Damjanovića, uvjeren kako Damjanović posjeduje saznanja koja dokazuju da je Stjepan Đureković ubijen po nalogu KOS-a.

Svjedok Damjanović, inače bivši šef kabineta admirala JNA Branka Mamule, trebao je potvrditi da je KOS imao motiv za ubojstvo Đurekovića jer je stranim tajnim službama proslijedio informacije o podzemnom vojnom aerodromu Željava kraj Bihaća i vojnim naftnim rezervama INA-e.

“Već iz Damjanovićevog životopisa se da zaključiti kako se radi o vjerodostojnom svjedoku”, ustvrdio je u odvjetnik Beyer. Ako je KOS kriv za ubojstvo Đurekovića Nobilo se nadao da će sud zaključiti kako Perković i Mustać s tim nemaju nikakve veze.

I onda je uslijedio šok. Damjanović se pojavio na sudu, Bayer ga je pitao ima li saznanja da je KOS sudjelovao u ubojstvu Đurekovića, a Damjanović je odgovorio da nema ta saznanja i da su neki drugi to učinili.

Na tri puta ponovljeno pitanje, Damjanović je decidirano odgovorio: “Ne, KOS sigurno nije počinio ubojstvo Stjepana Đurekovića.”

MP/Foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

7 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

10 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

11 sati prije