Mamić na slobodi: Odmah idem u Maksimir, da sam bio vani dali bi Hajduku pet komada

Širi dalje

Braća Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović oko 18 sati napustili su zatvor u Remetincu nakon što su zagrebačkom Županijskom sudu uplatili 12 milijuna jamčevine. Zoran Mamić već večeras može voditi Dinamo u pretkolu Lige prvaka.



Po izlasku iz Remetinca Zdravko Mamić zahvalio se ljudima koji su s njim bili u ćeliji te osoblju zatvora za koje je rekao da su ‘posebni ljudi’.  Uvjeren je da će on i njegov brat Zoran dokazati nevinost:

Optužbe koje mi se stavljaju su konstrukcije i laži. Vrlo je ružno kad se ne da šansa drugoj strani da se brani”, poručio je Mamić te najavio borbu u ime svih obespravljenih. Mamić se požalio na hranu u zatvoru:

“Hrana u zatvoru je grozna i 80 posto zatvorenika ju ne jede. To treba hitno mijenjati. To nije zbog toga što sam ja razmažen, ja mogu jesti i kamen. Ne mislim to samo ja i drugi zatvorenici je nisu mogli jesti”.

Odvjetnica Jadranka Sloković ga je nekoliko puta pokušala prekinuti i reći mu da uđe u automobil, no Zdravko se nije dao : “Čekaj jebemu miša da kažem što imam”. Dodao je kako nije gledao derbi s Hajdukom, ali da ga je gubitak dva boda uzdrmao.

“Da sam bio vani, bilo bi pet komada”, rekao je.

Nakon toga je nasrnuo na novinara RTL-a zbog pitanja namjerava li opet ponoviti transfere poput onog Modrićevog i Lovrenovog, te rekao da postavlja bezobrazna pitanja.

“Neću se svađati s vama, ti s jako bezobrazan i mučki provokator. Tebe ne zanima moje pravo, bezobrazniče jedan”.

Mamić je zahvalio osoblju remetinečkog zatvora i poručio da večeras ide na Dinamovu utakmicu protiv Fola Escha.

Sudac istrage poslijepodne im je ukinuo istražni zatvor nakon što su iplatili milijunske iznose jamčevine i obećali da tijekom istrage neće ometati kazneni postupak.

Vrbanovićev odvjetnik Mate Matić izjavio je novinarima da je sud toj trojici odredio jamstvo u zamjenu za istražni zatvor bez ikakvih mjera opreza. Okrivljenici ne smiju utjecati na svjedoke, ali da im nije izrečena nikakva zabrana komunikacije.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

VANDALIZAM! Hrvatski dom u Footscrayu išaran četničkoim znakovljem

Korisnik Twittera journovox69 objavio je dvije fotografije Hrvatske kuće u Melbourneu koja je išarana četničkim…

5 sati prije

Glasnogovornik Vlade: Blizu smo dogovora, u utorak je moguć obris nove većine

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem…

6 sati prije

NESLUŽBENO: HDZ i DP u Vukovaru, Plenković dogovorio 80 ruku

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako…

6 sati prije