Ministar vanjskih poslova Kovač ipak je razgovarao s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem

Širi dalje

NAKON sto je dan ranije odgođen sastanak hrvatskog ministra vanjskih poslova Mire Kovača i američkog državnog tajnika Johna Kerryja, iz Minstarstva vanjskih i europskih poslova priopćili da su dva ministra telefonski razgovarali.
“Večeras je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač telefonom razgovarao s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem.



Naglasak je bio na hrvatsko-američkim odnosima, posebno na suradnji na području energetike u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Dogovoreno je da će uskoro biti ostvaren susret ministra Kovača i državnog tajnika Kerryja u Washingtonu”, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je dan ranije, reagirajući na pisanje nekih hrvatskih medija, kako je ranije planirani sastanak dvojice ministara u Washingtonu odgođen “zbog neodgodivih obveza obiju strana”, a to je potvrdilo i američko veleposlanstvo navodeći da je “jedini razlog odgode sastanka u poteškoći obiju strana u pronalaženju odgovarajućeg termina”.

I hrvatsko ministarstvo i američko veleposlanstvo ustvrdili su da su odnosi dviju zemalja prijateljski i vrlo tijesni dodajući da dvije strane rade na ugovaranju novog termina za ovaj bilateralni susret.

Neki hrvatski mediji objavili su da je Kerry otkazao za srijedu planirani sastanak s ministrom Kovačem koji je u Washington putovao kako bi se sastao s američkim kolegom nagađajući da je razlog američka reakcija na navodnu obnovu ustaške simbolike i stanje medijskih sloboda i ljudskih prava u Hrvatskoj.

No, očito da je riječ o stvaranje nepotrebne napetosti i afere tamo gdje je nema, a upućeni u tu situaciju sumnjaju da iza svega stoji savjetnik predsjednice dr. Mate Granić, a dio krivnje snosi i glasnogovornica Ministarstva vanjskih i europskih poslova neprimjerno lošim objašnjenjem odgode sastanka.

Maxportal/ Foto: Pxll/Reuters


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi miro kovač

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije