SANADER U BOLNICI, IMA RAK, DANAS IDE NA OPERACIJU!

Širi dalje

SUĐENJE za aferu Fimi media ni danas nije nastavljeno na zagrebačkom Županijskom sudu. Razlog tome je teško zdravstveno stanje bivšeg premijera Ive Sanadera.



Sanader je u ponedjeljak primljen u bolnicu radi operacije, a dijagnosticiran mu je karcinom prostate.

Bivši premijer bi trebao biti operiran tijekom  dana, nakon čega će, kazao je vještak, u bolnici morati provesti sljedećih deset dana, a još barem dva mjeseca nakon toga bit će raspravno nesposoban.

Na ročistu u istom predmetu, u rujnu ove godine, Sanaderovi odvjetnici izvijestili su sud da bivši premijer u listopadu mora ići na operaciju “zbog teške bolesti”.  Tad su kazali da Sanader obavlja pretrage i nije sposoban dolaziti na rasprave pa je obrana tražila da se suđenje odgodi do daljnjega.

U aferi Fimi media USKOK tereti Sanadera za izvlačenje novca iz državnih poduzeća kako bi se financirali stranački crni fondovi. Riječ je o ponovljenom suđenju jer je prvu osuđujuću presudu ukinuo Vrhovni sud.

Uz Sanadera i HDZ na optuženičkoj klupi su i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, stranačka blagajnica Branka Pavošević, vlasnica marketinške agencije Fimi media Nevenka Jurak te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Irena Kvaternik, predsjednica sudskog vijeća, sljedeću raspravu o aferi Fimi media zakazala za 21. prosinca, kada bi se trebalo znati kakvo je Sanaderovo zdravstveno stanje te je li on sposoban za suđenje.

M.M. /Foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Lokomotiva – Rijeka 3:1 Lokosi osigurali Dinamu vodeće mjesto

Lokomotiva je pobijedila Rijeku 3:1 u 32. kolu SuperSport HNL-a u Kranjčevićevoj i napravila ogrman…

2 sata prije

Krasnec: Milanović je uporno demantirao, a kad je ulovljen u laži, zašutio je!

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec, autor knjige “Neprijatelji iz čista mira”, gostovao je u emisiji HTV-a…

6 sati prije

Autor knjige o Milanoviću i Plenkoviću otkrio trenutak koji je odredio njihov odnos

Kada je krenulo neprijateljstvo između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Jesu li i u mladosti…

7 sati prije