SANADER U BOLNICI, IMA RAK, DANAS IDE NA OPERACIJU!

listopad 18, 2016 maxportal
Share Button

SUĐENJE za aferu Fimi media ni danas nije nastavljeno na zagrebačkom Županijskom sudu. Razlog tome je teško zdravstveno stanje bivšeg premijera Ive Sanadera.Sanader je u ponedjeljak primljen u bolnicu radi operacije, a dijagnosticiran mu je karcinom prostate.

Bivši premijer bi trebao biti operiran tijekom  dana, nakon čega će, kazao je vještak, u bolnici morati provesti sljedećih deset dana, a još barem dva mjeseca nakon toga bit će raspravno nesposoban.

Na ročistu u istom predmetu, u rujnu ove godine, Sanaderovi odvjetnici izvijestili su sud da bivši premijer u listopadu mora ići na operaciju “zbog teške bolesti”.  Tad su kazali da Sanader obavlja pretrage i nije sposoban dolaziti na rasprave pa je obrana tražila da se suđenje odgodi do daljnjega.

U aferi Fimi media USKOK tereti Sanadera za izvlačenje novca iz državnih poduzeća kako bi se financirali stranački crni fondovi. Riječ je o ponovljenom suđenju jer je prvu osuđujuću presudu ukinuo Vrhovni sud.

Uz Sanadera i HDZ na optuženičkoj klupi su i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, stranačka blagajnica Branka Pavošević, vlasnica marketinške agencije Fimi media Nevenka Jurak te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Irena Kvaternik, predsjednica sudskog vijeća, sljedeću raspravu o aferi Fimi media zakazala za 21. prosinca, kada bi se trebalo znati kakvo je Sanaderovo zdravstveno stanje te je li on sposoban za suđenje.

M.M. /Foto:FaH

Komentari
Share Button