Talijanski mediji: Prekid nas je spasio, taoci smo male skupine primitivaca

Širi dalje

Talijanski mediji zadovoljni su rezultatom koji je izvukla reprezentacija Italije protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016., no istovremeno veću pažnju skreću na hrvatske huligane koji su obilježili susret.



Talijanski Sky Sport piše kako ‘ovo ne bi smjelo proći nekažnjeno’: “Kako je moguće da su navijači unijeli bengalke na stadion? Ovaj put to je jednostavno previše, a ovo je pitanje koje će ponovno ostati bez konačnog odgovora. Još smo jednom ispali taoci male skupine neciviliziranih idiota koji su stigli izdaleka. Ovo se ne može usporediti s onim što su srpski huligani napravili u Genovi, ali ostaje nam nepodnošljivi osjećaj nemoći”.

“Dim na travnjaku. Utakmica Italije i Hrvatske zaustavljena u dva navrata. Izbornik Kovač Italiji: Oprostite”, piše Corriere dello Sport.

“Italija se mučila i uzela bod. Hrvatska ostaje tabu”, stoji u naslovu teksta La Repubblice.

Gazzetta je objavila članak s naslovom: “Sramota navijača na San Siru.” U tesktu se navodi kako je do desetminutnog prekida utakmice došlo zbog bacanja pirotehničkih sredstava na travnjak, a da je na tribinama pritom vladala panika, uz dodatak da pogodak Ivana Perišića ide na dušu vrataru Gianluigija Buffona.

U drugom tesktu se navodi i isprika Nike KovačaTalijanima zbog ponašanja navijača.

Sama utakmica je, naravno, ostala u drugom planu te se tek ističe neuobičajena greška Buffona prilikom pogotka Ivana Perišića.

Corriere dello sport također iznosi osudu i zgražanje nad ponašanjem hrvatskih navijača uz naslov koji se ipak više orijentira na samu utakmicu: “Mlaka Italija potvrdila negativnu tradiciju protiv Hrvatske”

I  Eurosport se  osvrnuo na utakmicu u tekstu pod naslovom “Hrvatski navijači umalo su u potpunosti prekinuli susret.”

Engleski tabloid Daily Mail naširoko je popratio utakmicu i prateće incidente u tesktu pod naslovom “Neredi u Milanu: Policija upala na tribine, a vatrgoasci gasili baklje prilikom prekida susreta zbog divljanja hrvatskih navijača”

Dotičnoj novini omakla se i velika greška kad su sliku navijača koji drži majicu s prekriženim licem Zdravka Mamića popratili komentarom “navijač drži majicu s likom Zdravka Mamića, čelnika Dinama iz Beograda”

Španjolski mediji, Marca i Mundo Deportivo, također donose vijesti o neredima na utakmici pod nazivom “Sramota na San Siru”, ali se mnogo više bave ozbiljnošću ozljede Luke Modrića.

(Maxportal)

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije