Kategorije Novac

Kolindi posao cvjeta. Lani je prijavila dobit 146,9 tisuća eura

Širi dalje

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je financijsko izvješće za 2023. godinu i prijavila ukupan prihod od 219,3 tisuće eura, te dobit od čak 146,9 tisuća eura. Cijeli prihod je ostvarila u izvozu.



Grabar Kitarović je u poduzetničke vode krenula je krajem 2022. godine, kad je u Zagrebu registrirala tvrtku pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o. u kojoj je osnivačica i direktorica. Te godine prijavila je za manje od dva mjeseca postojanja prihod od 28,4 tisuće eura i dobit od 24,7 tisuća eura.

Tvrtka je osnovana sa sjedištem na adresi njezina zagrebačkog stana u Bauerovoj ulici, čija je jedina vlasnica. Tvrtka je registrirana za niz djelatnosti, ali one koje se uglavnom odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, promidžbu, poduku u govornoj komunikaciji…

Društvo ima temeljni kapital u visini od 2654 eura, a sav prihod ostvarila je od prodaje.

Njezina tvrtka nema službenu internet stranicu već ponekad na društvene mreže Grabar Kitarović stavi neku objavu.

Prošle godine je objavljeno da je o direktorica u tvrtki u Englesko ( s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem) no potom je otkriveno kako dvojac nije ni znao da su ih vlasnici tvrtke registrirali kao direktore očito pokušavajući zlorabiti njihovu javnu vidljivost

Grabar-Kitarović je je 2020. godine izabrana u Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta, a godinu dana kasnije  imenovana za predsjednicu Komisije MOK-a za nadzor izbora domaćina Olimpijskih igara.

Iako se počesto postavlja javno pitanje njenog povratka u politiku, om čemu onba sama  kaže, nikad ne reci nikad,  sve upućuje na to Grabar Kitarović ne planira vratiti u političke vode, nego, uz članstvo u Međunarodnom olimpijskom komitetu, želi graditi vlastitu kompaniju.

D.M. /Foto: Instagram


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Hrvatica iz Beograda donosi zlato, imamo prvakinju Europe

Posljednjeg dana prvenstva Europe u taekwondou koje se održava u Beogradu 17-godišnja članica splitskog Marjana…

2 sata prije

Najbolji komentar Eurosonga dao je Zlatko Hrkać: Benefit je neusporediv

Zlatko Hrkać (suosnivač Sofascore) na svom je Linkedln profilu napisao jedan od najboljih komentara na…

3 sata prije

Tisuće ljudi dočekale Lasagnu na Trgu, njemu su potekle suze

Marko Purišić – Baby Lasagna u nedjelju je na ispunjenom zagrebačkom Trgu bana Jelačića otpjevao…

7 sati prije