Kategorije Novac

Nataša Tramišak: Najviše novca u Slavoniji povukli su Osijek i Vukovar

Širi dalje

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak izjavila je u ponedjeljak kako je od dosad ugovorenih 16,5 milijardi kuna u projektu Slavonija, najviše ugovoreno i isplaćeno u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.



Na sjednici Vladina Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, Tramišak je kazala kako su u Osječko-baranjskoj županiji do sada ugovoreni projekti vrijedni više od pet milijardi kuna, a dosad je isplaćeno 2,7 milijardi, dok je u u Vukovarsko-srijemskoj županiji ugovoreno 2,8 milijardi kuna, a isplaćeno 1,6 milijardi kuna.

U svih pet županija provode se i zajednički projekti, putem pogranične suradnje, vrijedni više od četiri milijarde kuna, rekla je Tramišak.

Napomenula je kako je u sklopu priprema za novo programsko razdoblje EU 2021-2027 Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova osiguralo tehničku pomoć Svjetske banke za izradu teritorijalne strategije za projekt “Slavonija, Baranja i Srijem”.

Nakon brojnih sastanaka definirane su ključne strateške grane gospodarstva, ulaganje u informacijsko-komunikacijske tehnologije, prehrambeno-prerađivačke industrije, drvno-prerađivačke industrije i daljnji razvoj kontinentalnog turizma, dodala je.

Podsjetila je kako je u Razvojnom sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem, potpisanom 2018., u svih pet slavonskih županija bilo ugovoreno 13 projekata, vrijednih 681 milijun kuna, a današnjim potpisivanjem dodatka 2., strateški projekti u tome sporazumu povećat će se na više od 11 milijardi kuna.

Kako je najavljeno, neki od strateških projekata u tome dodatku sporazuma su projekt izgradnje i opremanja novog osječkog Kliničkog bolničkog centra, vrijedan dvije milijarde kuna, izgradnja Gospodarsko centra u Osijeku, u vrijednosti od 354 milijuna kuna te rekonstrukcija i proširenje osječke Zračne luke, vrijedna 395 milijuna kuna.

(Hina/Foto: FaH)

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

14 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije