Kategorije Novac

Objavljeni najnoviji rezultati turističke sezone

Širi dalje

U Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu godine ostvareno 10,5 milijuna turističkih dolazaka i 50,3 milijuna noćenja, što je deset posto više dolazaka i pet posto više noćenja nego lani.



U dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno je oko 3,7 milijuna dolazaka i 23 milijuna noćenja, što je na razini srpnja prošle godine.

Rečeno je to danas na sastanku čelnika Hrvatske turističke zajednice s predstavnicima turističkih zajednica s područja Istarske županije održanom u Rapcu.

Istra premašila rekorde 

Pozitivne trendove ostvaruje i Istra, jedina hrvatska regija koja je još lani premašila rekordan rezultat iz 2019. godine.

U Istri je u dosadašnjem dijelu godine ostvareno 2.7 milijuna dolazaka i 14.6 milijuna noćenja, što je pet posto više dolazaka i četiri posto više noćenja nego lani, dok je u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno više od 913 tisuća dolazaka i 6.1 milijun noćenja. To je, rečeno je, na razini lanjskog srpnja.

Preostalo je još nešto manje od tjedan dana do kraja srpnja i radi se o udarnom turističkom tjednu u srpnju pa treba pričekati rezultate za kompletni srpanj. Prošle je godine u srpnju ostvareno 4.623.220 dolazaka i 29.607.894 noćenja.

Na sastanku je predstavljen Strateški marketinški i operativni plan hrvatskog turizma za razdoblje do 2027. godine.

Razgovaralo se i o trendovima u realizaciji turističkog prometa, javnim pozivima i natječajima koji će biti raspisani za financiranje projekata turističkih zajednica, a govorilo se i o potencijalnim suradnjama s ključnim strateškim partnerima na inozemnim tržištima te o problematici nelegalnog iznajmljivanja.

“Prezentacijom novog strateškog marketinškog i operativnog plana u Istri završili smo prvi ciklus predstavljanja dokumenta kolegama iz jadranskih županija. Organizirat ćemo dodatne prezentacije i radionice na terenu jer je riječ o vrlo opširnom i sadržajnom dokumentu”, rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodao je kako će u provedbi plana važnu ulogu imati i sustav turističkih zajednica.

Hina/Foto: TZprimošten


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Satovi Michaela Schumachera prodani na aukciji, najskuplji za 2,7 mil. eura

Osam satova legende Formule 1 Michaela Schumachera prodano je u utorak na aukciji u Ženevi…

20 minuta prije

Ancelotti je rekao istinu o Modriću, sve ostalo su medijska naklapanja i laži

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić ima još samo mjesec dana ugovor s Realom. On …

34 minute prije

Claptonova gitara iz pjesme “Wonderful Tonight” ide na dražbu, cijena je paprena

Akustična gitara koju je Eric Clapton upotrijebio za skladanje hit balade "Wonderful Tonight" idući mjesec…

54 minute prije