Kategorije Novac

Objavljeno tko ima pravo besplatno dobiti novu osobnu iskaznicu

Širi dalje

Podmirivanje troškova za cilj ima poduzeti dodatne napore u poboljšanju materijalnog statusa obitelji s djecom, navodi se u priopćenju Središnjeg državnog ureda.



Stare osobne iskaznice uskoro se prestaju tiskati, a za novu osobnu iskaznicu zahtjev se može predati od početka ovog tjedna.

Novost je da slika seli s desne na lijevu stranu, dok na poleđinu ide čip koji je dosad bio na prednjoj strani, a u njemu će se nalaziti fotografija i otisci prstiju te Matični broj osiguranika.

Središnji državni ured za demografiju i mlade izvijestio je u četvrtak da su osigurali novac za podmirivanje troškova prvog izdavanja osobne iskaznice u redovnom postupku za djecu do navršenih 18 godina, a koji su hrvatski državljani s prijavljenim prebivalištem u Hrvatskoj.

Podmirivanje troškova za cilj ima poduzeti dodatne napore u poboljšanju materijalnog statusa obitelji s djecom, navodi se u priopćenju Središnjeg državnog ureda.

“Prioritet djelovanja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade usmjeren je na poboljšanje životnog standarda obitelji s djecom i stvaranja povoljnog i poticajnog okruženja za obitelj i mlade, a tome će, uvjerena sam, doprinijeti i ova mjera”, navodi se državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić.

Iz Ureda objašnjavaju da će zakonski zastupnik djeteta, koji podnosi zahtjev za prvo izdavanje osobne iskaznice u redovnom postupku, biti u cijelosti oslobođen troškova njenog izdavanja.

Podmirenje troškova odnosi se na zahtjeve podnesene nadležnim policijskim upravama od 2. kolovoza ove godine, kada na snagu stupa Pravilnik o cijeni osobnih iskaznica MUP-a.

Hina/ Foto: Ilustaracija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

11 sati prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

12 sati prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

12 sati prije