Kategorije Novac

Osijek: Nataša donijela 11,5 milijuna kuna za projekte u općinama i gradovima

Širi dalje

Ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, vrijedne 11,5 milijuna kuna, uručila je u petak korisnicima – općinama i gradovima iz Osječko-baranjske županije ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak.



Tramišak je istaknula kako je uručen 41 ugovor za projekte iz programa ulaganja “u malu komunalnu, društvenu, obrazovnu, zdravstvenu i drugu infrastrukturu na području općina i gradova u toj županiji”.

“Cilj ovih programa je da sve općine i gradovi mogu unaprijediti kvalitetu života na svom području, i to prvenstveno putem male infrastrukture kao što su ceste, javna rasvjeta, dječji vrtići, ulaganja u osnovne škole, domove zdravlja, odnosno u sve što život građana čini kvalitetnijim, a javne usluge dostupnijim i stoga me raduje realizacija svih ovih projekata za koje smo uručili ugovore.

Ove smo godine, osim ulaganja u potpomognuta područja, gdje imamo najviše prijava jedinica lokalne samouprave, otvorili poziv i za ona područja koja su malo iznad prosjeka razvijenosti, gdje ćemo također podijeliti ugovore”, objasnila je Tramišak.

Dodala je kako je cilj programa unaprijediti kvalitetu života u općinama i gradovima kroz projekte male infrastrukture, poput cesta, javne rasvjete, dječjih vrtića te ulaganja u osnovne škole i domove zdravlja, kako bi se javne usluge učinile dostupnijima, a život kvalitetnijim.

Na upit novinara o dosad ugovorenim europskim projektima Tramišak je odgovorila kako su na području Osječko-baranjske županije dosad ugovoreni projekti vrijedni više od 5,5 milijarda kuna, a riječ je, među ostalim, o ulaganjima u razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, poduzetničke projekte te javne projekte koje provode županija, jedinice lokalne samouprave i udruge.

Župan Ivan Anušić rekao je kako je županija u sklopu tog programa prijavila dva projekta – obnovu i modernizaciju doma za starije osobe u Belome Manastiru te izgradnju školske sportske dvorane u Ivanovcu.

Poručio je da se takvim programima te financijskim sredstvima iz Europske unije i nacionalnim financijskim sredstvima realiziraju projekti važni za poboljšanje kvalitete života na području županije, za što je zaslužna i izvrsna suradnja lokalnih vlasti, mjerodavnog ministarstva i Vlade Republike Hrvatske.

Danas sam u Osijeku, u prisustvu župana Ivana Anušić, uručila 41 ugovor ukupne vrijednosti 11,5 milijuna kuna čelnicima …

Objavljuje Nataša Tramišak

u & nbsp; Petak, 5. ožujka 2021. </ blockquote> </ div>


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije