Kategorije Novac

Tramišak o aferi Softver: ‘Ne znam kako teku izvidi, niti mi to trebamo znati’

Širi dalje

Pojašnjavajući u kojem trenutku je kontaktirala Uskok, Tramišak je rekla da je prilikom primopredaje dužnosti od ministra Marka Pavića bila upoznata da DORH i Uskok provode određene izvide.



Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak ustvrdila je, komentirajući u utorak aferu Softver u kojoj je uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac, da nema informacije o tijeku izvida.

”Nemam informacije kako teku izvidi i što se konkretno događa niti je to nešto što bi ja uopće trebala ispitivati”, rekla je Tramišak novinarima.

Pojašnjavajući u kojem trenutku je kontaktirala Uskok, Tramišak je rekla da je prilikom primopredaje dužnosti od ministra Marka Pavića bila upoznata da DORH i Uskok provode određene izvide.

”Nakon toga je bilo određenih dopisa prema nama gdje je Ministarstvo surađivalo s institucijama i s određenom dokumentacijom prema njihovom zahtjevu. Cilj je da svi procesi teku neometano i da institucije odrade posao koji trebaju odraditi”, rekla je.

Dodala je da ne zna što se nalazi u toj dokumentaciji niti je tu dokumentaciju istraživala. Upitana je li se tužiteljstvo javilo s povratnim informacijama, Tramišak je odgovorila da njezino ministarstvo te informacije nema niti ih treba imati.

Na pitanje smatra li da glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek i dalje treba biti na čelu DORH-a, Tramišak je odgovorila kako to nije pitanje za nju.

Poručila da njezino ministarstvo nastavlja stručno i profesionalno raditi svoj temeljni posao, dodajući kako uočava rast iskorištenosti, ”što znači da se ova institucija fokusirala i okrenula što boljoj i kvalitetnijoj apsorpciji sredstava”.

Bivša ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac uhićena je u akciji koju je iniciralo europsko tužiteljstvo zbog sumnje da je preplaćeni posao nabave softvera plaćenog uglavnom sredstvima europskog fonda namjestila prijatelju.

Hina/Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

7 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

13 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije