Kategorije Novac

U Osijeku se gradi novi KBC, kapitalna investicija za istok Hrvatske

Širi dalje

Izgradnja novog osječkog Kliničkog bolničkog centra je kapitalna i najveća infrastrukturna investicija na ovome području, koja će značajno podići kvalitetu zdravstvene skrbi, istaknuto je u petak u Osijeku na predstavljanju projektno-tehničke dokumentacije.



“Izgradnja novog KBC-a Osijek povijesni je i najveći infrastrukturni projekt od osamostaljenja RH na području Osječko baranjske županije koji smo intenzivno zagovarali, a danas je njegovo idejno rješenje predstavljeno javnosti!

Kompleks na 149.000m2, važan za cijeli istok Hrvatske, biti će izgrađen u skladu sa svim normama i standardima EU, a od Vlade RH dobili smo jamstva da će izgradnja biti financirana nacionalnim i europskim sredstvima”, objavio je župan Ivan Anušić.

Za izradu dokumentacije, potrebne za izgradnju i opremanje novoga KBC-a osigurano je 35,2 milijuna kuna, od čega 30 milijuna kuna sredstvima EU fondova.

Ravnatelj Uprave za financijske poslove Ministarstva zdravstva Gordan Žanić rekao je kako je, uz izgradnju Nacionalne dječje bolnice, projekt izgradnje novog osječkog KBC-a najveća kapitalna investicija u zdravstvu, koja će poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite te kvalitetu rada za djelatnike KBC-a.

Ističe da je ovo još jedan pokazatelj kako Vlada brine o hrvatskim građanima i zdravstvenom sustavu te pokazatelj dobre suradnje s Osječko-baranjskom županijom i osječkim KBC-om.

U osječki KBC gravitiraju pacijenti s područja pet slavonskih županija te jednog dijela bosanske Posavine, a kao regionalni centar moramo pružiti uvjete za moderno liječenje svih pacijenata, koji nam gravitiraju, rekao je  ravnatelj Zubčič.

Anušić: KBC najveći infrastrukturni projekt od osamostaljenja Hrvatske 

Župan Ivan Anušić ocijenio je da je ovo  “povijesni i najveći infrastrukturni projekt od osamostaljenja Hrvatske na području ove županije” te značajan za sve građane istoka Hrvatske, koji gravitiraju prema osječkom KBC-u.

Iako je prva procjena vrijednosti izgradnje novoga KBC-a iznosila dvije milijarde kuna Anušić smatra kako će, s obzirom na inflaciju i sva poskupljenja, vrijednost vjerojatno biti veća od tri milijarde kuna.

Ističe kako je tijekom jučerašnjeg  razgovora s premijerom Andrejom Plenkovićem dobio jamstva da će sredstva za nastavak projekta osiguravati Vlada, a također i iz EU fondova.

Župan Anušić kaže kako je prerano govoriti o rokovima izgradnje, jer je ključno doći do faze izdavanja građevinske dozvole, nakon čega slijedi natječaj za odabir izvođača radova.
Nakon toga ćemo otprilike znati koliko je vremena potrebno građevinskoj operativi za izgradi takav objekat, dodao je.

Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin rekao je kako je ovo investicija koja će značajno podići kvalitetu zdravstvenog sustava i zdravstvene skrbi, a privući će i nove stručnjake iz područja medicine jer će ovdje raditi na najsuvremenijoj opremi.

Hina/Foto: Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

30 minuta prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

54 minute prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

1 sat prije