Kategorije Premium sadržaj

Australska ministrica: Đoković nije zarobljen, može otići kad got poželi

Širi dalje

Ministrica unutarnjih poslova Australije, Karen Andrews, rekla je da Novak Đoković može napustiti Australiju kad god poželi.



Đoković je zadržan je u pritvoru za imigrante do ponedjeljka, kad bi sud trebao odlučivati o njegovoj žalbi na odluku federalne vlade o otkazivanju njegove vize. Odbacila je optužbe Đokovićeve obitelji koja tvrdi da australska vlada “drži Novaka u zarobljeništvu”.

“Đoković nije zarobljenik u Australiji. On može napustiti zemlju u bilo kojem trenutku u kojem poželi, a granični dužnosnici će mu pomoći u tome”, rekla je Andrews u razgovoru za ABC.

Deveterostrukom pobjedniku Australian Opena, koji je na ovogodišnjem turniru mogao sudjelovati u borbi za rekordni 21. Grand Slam naslov, poništena je australska viza jer nije imao dokaz o cijepljenju protiv covida-19 ili vjerodostojno medicinsko izuzeće od cijepljenja.

Đokovićevi odvjetnici vode pred lokalnim sudom postupak za poništenje odluke koja, bude li potvrđena, za 33-godišnjeg srbijanskog tenisača znači deportaciju iz Australije.

Karen Andrews je jutros rekla da granični dužnosnici provjeravaju slučajeve ostalih tenisača koji su pušteni u zemlju na temelju sličnih izuzeća od obaveze cijepljenja kao i Đoković.

R.I. /Foto: screenskhot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

39 minuta prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

4 sata prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

4 sata prije