Kategorije Premium sadržaj

Bandić nahvalio Šumadiju, Arkanov prijatelj Hrvate: ‘Obični Srbi vole Hrvate, a Hrvati vole Srbe’

Širi dalje

Iako je bilo mnogo prosvjeda zbog dolaska Dragana Markovića Palme u Zagreb, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak se susreo s njim i izrazio zadovoljstvo što se obnavljaju odnosi Hrvatske i Srbije.



Uoči dolaska Palme dio hrvatskih medija se raspisao kako je bio bliski suradnik Željka Ražnatovića Arkana, s kojim je osnovao i Stranku srpskog jedinstva. Prosvjed je iskazao i dio političara, a najglasniji je bio bivši Bandićev koalicijski parter u Zagrebu Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.

– Došao sam u Zagreb  promovirati kulturnu, ekonomsku i sportsku suradnju Zagreba i Srbije – rekao je Palma i najavio da će pet zagrebačkih studenata sljedeće

godine doći na razmjenu u Srbiju.

Uz napomenu kako izuzetno cijeni Hrvatsku i Hrvate, Palma je dodao:

– Želimo obnoviti odnose koji su postojali u staroj Jugoslaviji i da se više nikada ne događa da neko mora poginuti za svoju državu. Niko nema pravo da šalje ratoborne poruke i ne smijemo da se vratimo na staro – rekao je Palma.

Rekavši da Bandić i on nisu političari već državnici, predsjednik Skupštine Jagodine je najavio da će pozvati delegaciju iz Hrvatske da dođe na druženje u Srbiju: “Prva delegacija 300 ljudi, sljedeća tisuću. Obični ljudi, Srbi vole Hrvate, Hrvati vole Srbe. Moja je poruka da idemo naprijed“.

Bandić je obećao da će sljedeći put kada bude išao u Beograd navratiti i u Šumadiju:

– To je kao naša Slavonija, to su krasni ljudi i zato mi je drago što iz Šumadije dolazi naš Palma. Moramo rušiti barijere, a najvažnije je na ovim prostorima kakav je odnos Hrvata i Srba – rekao je Bandić, dok je Palma naglasio kako nije sudjelovao u ratnim događajima devedesetih, a u politiku se uključio 1995. godine.

G.M. /Foto:N1

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

35 minuta prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

49 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

55 minuta prije