Kategorije Premium sadržaj

Branitelji bijesni na Đakića: “Srebroljubac i ulizica, sjeti se Gotovine i Istanbulske”

Širi dalje

“Srami se,  Josipe. U ratu hrabar, u miru stranačka ulizica, srebroljubac, uzurpator na mjestu predsjednika Hvidre, (koju si, protuzakonito i protustatutarno, nemoralno pretvorio u ogranak hdza) manipulator…”



Nakon što je Večernji list objavio da je na Središnjem odboru  HDZ-a održanom za vikend u Slavoniji Josip Đakić, predsjednik Hvidre, obećao je šefu HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću da će igre ratnih invalida (od 12. do 14. listopada) iz Vukovara zbog prosvjeda koji je najavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ipak prebaciti u Makarsku, branitelji su burno regirali.

Hvidra će danas, na prijedlog Đakića, na svojim tijelima odlučivati hoće li se igre otkazati u Vukovaru, a Đakić ne očekuje probleme pri donošenju te odluke.

“Igre smo nakon 20 godina vratili u Vukovar iz pijeteta prema gradu heroju, ali zbog prosvjeda koji je u subotu kada se održava najveći broj natjecanja ne možemo riskirati da ljudi odu prosvjedovati jer se natjecanja u tom slučaju neće moći održati.

Uostalom, Penava mi nijednom riječju, kada sam s njim dogovarao da bude domaćin igara, nije rekao da će u našem terminu organizirati prosvjed. Zato ćemo danas na Predsjedništvu i Glavnom odboru Hvidre odlučivati hoćemo li igre ipak vratiti u Makarsku, tehnički je izvedivo otkazati smještaj i organizaciju u Vukovaru i igre za 1100 sudionika premjestiti u Dalmaciju”, rekao je Đakić za Večernji list.

Na istom sastanku predsjednik stranke Andrej Plenković je, rekao kako je nevjerojatna koincidencija da se prosvjed zbog nesankcioniranja ratnih zločina, a koji u vrhu HDZ-a doživljavaju kao politički napad na Vladu i premijera, u Vukovaru održava 13. listopada, baš usred Hvidrina termina igara ratnih invalida, čime je sugerirao da je prosvjed pomno planiran.

Na tu izjavu nadovezao se Đakić i rekao da Hvidra nema veze s tim prosvjedom niti je on znao da će tada biti održan te je poručio da će igre biti premještene u Makarsku, gdje su se prije održavale.

Ta Đakićeva najava izazvala je oštre rekacije branitelja. Umirovljeni specijalac Lučkog Željko Sačić, putem Facebooka mu je poručio da se srami.

“Srami se, Josipe. U ratu hrabar, u miru stranačka ulizica, srebroljubac, uzurpator na mjestu predsjednika Hvidre, (koju si, protuzakonito i protustatutarno, nemoralno pretvorio u ogranak hdza) manipulator…

Uvijek si bio uz vodstvo (Sanader, Kosorova, Karamarko, Plenkovic), a protiv običnih, normalnih, pravdoljubivih, istinoljubivih ljudi, protiv zdravog razuma…

Sjeti se Gotovine, Istanbulske, korupcije i svih propuštenih šansi da učiniš nešto dobro i korisno za hrvatski narod!”, napisao je Sačić.

M.Marković/Foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije