Kategorije Premium sadržaj

Branitelji nagradili Thompsona: Mnogo sam nagrada primio, a ova mi je najdraža

Širi dalje

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata u petak je u prepunom  Domu HVIDR-e Grada Zagreba svečano uručila  priznanje – „Veliku Zlatnu plaketu“ – Marku Perkoviću Thompsonu.



Priznanje su mu uručili dramska umjetnica Anja Šovagović-Despot i predsjednik UHBDR91. Mladen Pavković, inače, glavni inicijator ovog priznanja, kojeg su dosad primili i Vukovarska ratna bolnica, Kolinda Grabar Kitarović, Dr. Juraj Njavro, Josip Klemm, Ankica Tuđman, Zvonko Bušić, Janja Ninić Babić i Roman Leljak.

Ovaj istinski hrvatski glazbeni umjetnik nije mogao sakriti svoju radost, tim prije što je priznanje primio od onih koji su stvarali hrvatsku državu.

„Dosad sam dobio brojne nagrade i priznanja, ali ovo mi je sigurno jedno od najdražih. Čast mi je što su branitelji prepoznali moj cjelokupni rad i rekli mi jednostavno „hvala“. To se ne zaboravlja“ – kazao je Thompson.

Ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved nije mogao biti nazočan ovom događaju, ali je u svom pismu poručio da je to „veliko priznanje svakom pojedincu i udrugama koji svojim radom i djelovanjem šire vrijednosti Domovinskog rata“ te da „domoljubni duh gospodina Perkovića i njegov angažman na promicanju vrijednosti pravednog i osloboditeljskog Domovinskog rata uvijek su snažna potpora i hvalevrijedan primjer domoljublja i snage hrvatskog zajedništva“.

Svečanosti je među ostalim bio nazočan i Ante Deur, izaslanik Predsjednice Republike, ali i brojni drugi iz zemlje i inozemstva.

O značenju nagrade i Thompsonovu radu govorili su i Željko Baća, predsjednik Udruge branitelja „Zagrebački velesajam“ i Ante Tandara, predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba te publicist Mate Kovačević i akademik Josip Pečarić, koji je naglasio da ova nagrada nije uobičajena nagrada.

„Ona je naša molba da ovaj vrhunski hrvatski glazbeni  umjetnik nastavi svoju borbu protiv Srpske Hrvatske, a koliko ga poznajemo i znamo u to ne treba ni sumnjati“ – istaknuo je.

Ž.B./foto:press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

13 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

1 sat prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije