Kategorije Premium sadržaj

Braniteljske udruge: Kolinda je osoba godine, a napadaju je “beogradske fukare”

Širi dalje

UDRUGA hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, i ove je godine, po treći put, proglasila Osobu godine, a to je priznanje za 2016. dobila Kolinda Grabar – Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske.



“Riječ je o prvoj ženi na čelu slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, koja se s iznimnim uspjehom borila i bori za izgradnju stabilne demokracije i za pobjedu ostvarenu na temeljima Tuđmanove politike pomirbe u Domovinskome ratu, koja se zalagala i zalaže za ljude koji su bili prvi kad je trebalo,

Poglavito se zalaže za hrvatske stradalnike, koja je moralno i politički osudila jugoslavenski komunistički režim kao totalitaran te dala poticaj za otkrivanje krivca za najteže oblike državnoga terora u tom razdoblju”, istaknuo je Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

“Iznimno je mnogo učinila na vanjskoj politici, predstavljajući u svijetu Hrvatsku kao zemlju u koju treba doći, investirati i na kraju krajeva ovdje i ostati. Pozivala je i poziva hrvatske iseljenike da se vrate, jer su našoj zemlji, kako je rekla, potrebna iskustva drugih sustava kako bi postali bolji i naučili vjerovati u vlastite snage i mogućnosti”, rekao je Pavković dodavši kako je ukazala je i ukazuje na trenutačno najveći problem u Hrvatskoj, a to je uz ostalo demografija, odnosno pad nataliteta te odlazak građana u inozemstvu, što se mora zaustaviti.

“Bori se za jednakost svih krajeva u Hrvatskoj, a osobitu pažnju posvećuje onim dijelovima koji su dali veliki doprinos tijekom rata, a danas su ne svojom krivnjom ostali na margini.

Na kraju krajeva, ona nema dvojbe tko je bio agresor, a tko žrtva te da hrvatskim braniteljima, na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, pripadaju sve zasluge za stvaranje hrvatske države. Prije gospođe Kolinde Grabar-Kitarović ovo je priznanje dodijeljeno hrvatskom stradalniku Đuri Glogoškom i generalu Mladenu Markaču”, kazao je Pavković.

Pavković je za Maxportal  komentirao i napade na predsjednicu Grabar Kitarović povodom njenog posjeta SAD-u:

“Predsjednicu napadaju beogradske fukare čijem je glavnom favoritu najveći domet bio posjet Banja Luci i Miloradu Dodigu kojem je svirao klavir. Naša Predsjednica, nakon Mesića i Josipovića, koji su izolirali Hrvatsku i vraćali je na istok, uživa veliki ugled u svijetu i vraća Hrvatsku u društvo država i naroda kojima Hrvatska po svom kulturnom i povijesnom habitusu i pripada. A napadači na nju upravo to joj najviše zamjeraju,” zaključio je Pavković.

MP/Foto: Uredp


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije