Kategorije Premium sadržaj

BROD: Smetao mu susjedov pijetao, pa smislio opaku ‘osvetu’. U zoru mu na vrata pokucala policija

Širi dalje

Stanari Mihanovićeve ulice u Slavonskom Brodu nekoliko su se dana budili ranom zorom zbog kukurikanja pijetla, ali onog s razglasa.



Stanar koji se doselio u Ulicu Antuna Mihanovićeva, prilikom kupovine očigledno nije znao da mu prvi susjed u svom dvorištu ima ukrasnog pijetla, koji se svako jutro, zorom oglašava, odnosno kukuriče, piše ebrod.net.

–  Radi se o malom feniksu, mom ljubimcu. To je rijetka vrsta ukrasnog pijetla, u Hrvatskoj ih ima svega desetak ili petnaest. Već je pet godina kod mene i nikada nikome nije smetao. Ne znam što bih rekao o susjedovu potezu, čini se da se nije uklopio u sredinu –  kaže vlasnik Nenad Dankić.

Kako bi ukazao susjedu da mu  kukurikanje smeta, susjed se odlučio na neobičan potez. Snimio je kukurikanje ijoš neke zvukove i  ranom zorom, od 4 sata ujutro  do 7 sati, puštao na razglas

Kukurikanje s razglasa nije čuo samo prvi susjed, nego i ostali, pa je u utorak već oko 4.30 sati ujutro domišljatom novom stanaru na vrata pokucala policija. Razglas je nakon toga ugašen.

U policiji kažu da će po završetku postupka odlučiti o podnošenju prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira. Inače, bezimeni pijetao ljubimac je naselja.

– Ima li što ljepše nego kada vas pijetao ujutro budi svojim prirodnim, zdravim i nenametljivim pjevom. Nažalost, susjedu je to očito smetalo. A taj zvuk s razglasa, meni je to više zvučalo kao nekakva sirena, pomislio sam da se nekome uključio alarm – rekao je susjed Pavao.

Kako su nam potvrdili u PU brodsko-posavskoj, razlas je jutros ugašen, a domišljatom, novom stanaru Mihanovićeve ulice, nakon razgovora s policijom, stiže prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira.

– Taj pijetao, nikome u ulici nije do sada smetao, osim novom susjedu koji je nedavno doselio. Ne zna čovjek, bi li se svemu smijao, ili bi plakao. Kukurikanje pijetla najnormalnija je pojava u jutarnjim satima, ali očito našem novom susjedu je zasmetalo- komentar je stanovnika Mihanovićeve ulice.

No, ima i onih koji su uvjereni da je kukurikanje normalna pojava NA SELU, ali kokoši nisu za grad.

MP/foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

4 sata prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

5 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

5 sati prije