Kategorije Premium sadržaj

Bujanec objavio: Splićani mi javljaju da je požar podmetnut s četiri strane

Širi dalje

Požar nadomak Splita lokaliziran, gasili su vatrogascu uz pomoć građana i navijača, splitski gradonačelnik  Andro Krstulović Opara kaže da službe nisu bile spremne.  Svi se sada pitaju: Je li požar podmetnut, hoće li odgovarati za ovu strašnu tragediju te zašto je državni vrh reagirao prekasno.



Novinar Velimir Bujanec objavio je status u kojem tvrdi sljedeće:

“Ugledni novinar upravo mi se javio iz Splita i tvrdi: SUMNJA SE DA JE POŽAR PODMETNUT, NAJMANJE SA ČETIRI STRANE!

Dvojio sam da ovo objavim ili ne i onda se sjetio lanjskih upozorenja gospođe Ruže Tomašić koja je za požare na jugu Dalmacije rekla da su sigurno podmetnuti… Tko se time bavi neka otkrije policija i naše službe, neka javno objave njihova imena i prezimena pa da vidimo je li riječ tek o ludim piromanima ili nečem drugom?!

U međuvremenu: čestitke ministru obrane, generalu Damiru Krstičeviću, časnim hrvatskim vojnicima te posebno – hrabrim vatrogascima iz Splita, okolice i cijele Dalmacije kao i svima onima koji su došli pomoći iz drugih krajeva Hrvatske.

Pitanje za gradonačelnika Splita Oparu: Kada kažete da je Split “nespreman dočekao požar”, recite otvoreno koga smatrate krivcem za to? Koliko su dosadašnje Vlade ulagale u vatrogastvo i opremu, u te hrabre i vrijedne ljude, a koliko u prevenciju i ima li Hrvatska uopće učinkovit sustav Domovinske sigurnosti?

Na kraju: Splićani, dragi prijatelji iz Zagore, Šestanovca i drugih krajeva pogođenih ovom strašnom nevoljom – molimo Boga za vas jer u ovim teškim trenucima, uz fantastičan napor koji ulažete u obrani svojih domova – i to može pomoći. Svi smo uz vas!”


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

DP objavio ključnu odluku, Radić prozvao Pupovca

Domovinski okret održao je presicu nakon sjednice Predsjedništva te stranke nakon što su  jutros pregovarali…

14 minuta prije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane dogovoriti s…

4 sata prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

4 sata prije