Kategorije Premium sadržaj

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Širi dalje

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog napada počinjenog u petak na socijaldemokratskog zastupnika i glavnog kandidata socijaldemokrata na predstojećim europskim izborima, što je šokiralo zemlju, objavila je njemačka policija.



Mladić se predao policiji u Dresdenu, tvrdeći da je “napadač koji je udario političara SPD-a”, stranke kancelara Olafa Scholza, dok je lijepio plakate za lipanjske europske izbore u jednoj dresdenskoj četvrti, stoji u priopćenju policije.

Matthiasa Eckea, voditelja liste SPD-a u pokrajini Saskoj na lipanjskim izborima pretukla su četvorica stranaca u jednoj dresdenskoj ulici pri čemu je političar zadobio prijelome kostiju i neposredno nakon napada nije bio pri svijesti. U objavi njegove stranke stoji da je 41-godišnji političar hospitaliziran i operiran.

Neposredno prije ovog napada žestokim “udarcima rukama i nogama” pretučen je i 28-godišnjak koji je u istoj ulici u Dresdenu lijepio plakate stranke Zelenih, objavila je policija, dodajući da sumnja na istu skupinu napadača.

U subotu je njemački kancelar Olaf Scholz osudio napad na Eckea, kazavši da napadi na zastupnike “prijete” demokraciji. Istaknuo je da se “nikada ne smiju prihvatiti takvi nasilni činovi”.

U četvrtak navečer u zapadnome njemačkom gradu Essenu napadnuta su dvojica parlamentarnih zastupnika Zelenih, SPD-ove koalicijske stranke. Zastupnik Bundestaga Kai Gehring iz stranke Zelenih i njegov stranački kolega Rolf Fliß napadnuti su nakon jednog stranačkog okupljanja.

Prošle je subote više desetaka prosvjednika nakon javnog događaja u istočnoj Njemačkoj napalo potpredsjednicu Bundestaga Katrin Göring-Eckardt, parlamentarku Zelenih.

Po pisanju lista Tagesspiegel njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser planira sazvati posebnu konferenciju s kolegama iz svih regija u zemlji da bi se zajedno uhvatili u koštac s nasiljem nad zastupnicima.

Po podacima policije, tijekom 2023. protiv političara u Njemačkoj je počinjeno 2790 kaznenih djela u usporedbi s 1806 godinu prije, no u 2021. – godini parlamentarnih izbora, počinjeno ih je 2840.

Hina/Foto: YOuTube


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

2 sata prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

2 sata prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

3 sata prije