Kategorije Premium sadržaj

Carla del Ponte ima obitelj u BiH, Haški sud to je godina čuvao kao najstrožu tajnu

Širi dalje

Carla Del Ponte, bivša haška tužiteljica, u Hrvatskoj poznata po opsesivnom lovu na generala Antu Gotovinu, ima obitelj u Bosni i Hercegovini.



Claudio del Ponte, bliski rođak Carle del Ponte, oženio je Senadu iz Jajca, žive u naselju Bignasco u Švicarskoj, rodnom mjestu bivše haške tužiteljice. Obitelj ju ni u privatnim razgovorima nije smjela spominjati.

Senada je Jajca 1992. pobjegla u Švicarsku zbog rata. U braku Claudiom de Ponte dobila je kćer Ajlu koja je danas atletičarka i brani boje Švicarske.

Ajla ima 22 godine i na upravo završenom Europskom prvenstvu u Berlinu, u utrci na 100 metara, plasirala se u pulufinale s rezultatom 11.44.  U polufinalu je zauzela peto mjesto u grupi (11.38) i nije prošla u finale.

U štafetu je 4×100 metara trčala je u finalu i bila nadomak medalje. Ajla je trčala u prvoj izmjeni, Švicarska štafeta osvojila je četvrto mjesto (42:30), a za trećeplasiranom Njemačkom (42.23) zaostale je samo sedam stotinki sekunde.

Ajli ovo nije prvo veliko natjecanje, već je branila boje Švicarske na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i na Svjetskom prvenstvu u Londonu  2017. godine.

Bosansko- švicarska obitelj Del Ponte, u vrijeme kada je Carla del Ponte bila na čelu Tužiteljstva u Haagu, morala je tajiti bilo kakvu povezanost s njom. Zabranjeno im je bilo pričati bliskoj rodici, čak i u kontekstu obiteljskih tema.

“Carla nas posjećuje jednom ili dva puta godišnje. Obitelj Del Ponte jako voli Bosnu i Hercegovinu. Osjetila sam to kroz naš odnos, Carla se prema nama oduvijek odnosila prijateljski, toplo i iskreno”, ispričala je za Senada Del Ponte, koja u Švicarskoj ima privatnu ordinaciju.

M. Marković/Foto:press

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Drago Hedl: “DP se sada priklonio jačoj struji, a to sigurno nije Penavina”

Novinar  Drago Hedl, gostovao je na N1  gdje je komentirao post-izborni dogovor HDZ-a i DP-a.…

9 sati prije

HDZ i DP nakon sastanka: “Imamo obrise nove većine, dogovoreno je 80 posto!”

Sastanak HDZ-a i DP-a o slaganju parlamentarne većine je završen. Čelnik  Domovinskog pokreta Mario Radić…

10 sati prije

Penava objavio što DP traži u pregovorima, Plenković odbija jedan zahtjev

U Banskim dvorima počela je u 16 sati nova runda pregovora tehničkog premijera i predsjednika…

10 sati prije