Kategorije Premium sadržaj

ČUDAN STAV! Hrvatski suverenisti protiv povećanja minimalne plaće

Širi dalje

Saborski zastupnik Marko Milanović Litre (Klub Hrvatskih suverenista) kazao je u četvrtak u Saboru da će povećanje minimalne plaće za 150 kuna na 3400 kuna dodatno opteretiti poslodavce i dovesti u pitanje radan mjesta.



Iako je, kaže, povećanje prihoda i kvalitete života građana jedan od prioriteta Hrvatskih suverenista drži da povećanje minimalne plaće dekretom u trenutku globalne pandemije, ekonomske krize i prognoziranog pada BDP-a za osam posto s više od 150 tisuća nezaposlenih i 250 tisuća blokiranih, dovodi u pitanje radna mjesta u industrijama.

„Ovo je jedan od hrabrijih poteza vladajućih i slažem se u namjeri, ali da bi privrednici podigli plaće mora postojati rast, a prihodi i promet većini ne rastu već drastično padaju. A sada ovakvim odlukama im dodatno opterećujete poslovanje”, kazao je Milanović Litre tijekom slobodnog iznošenja stajališta.

Smatra da bi zdraviji i prirodniji način podizanja minimalne plaće bio da ga tržište regulira, da povećanje proizlazi iz zdrave tržišne konkurentnosti i rasta gospodarstva, te da treba razmisliti o povećanju neoporezivog iznosa plaća iznad 4.000 kuna kako bi poslodavci mogli pronaći dodatna sredstva.

Antolić Vupora: Izostanak brige za starije i nemoćne

Barbara Antolić Vupora (SDP) upozorila je na izostanak brige za starije i nemoćne koji uslijed prelaska na digitalni televizijski signal su ostali bez potrebne pomoći. Pozvala je zato da se pomogne tim ljudima kao bi mogli pratiti na TV-u što se događa u svijetu. Upozorila je i na nemogućnost kupovine cjepiva za gripu, kao i na ograničene količine zaštitih sredstava i djelatnika u domovina za starije i nemoćne.

Marin Miletić (Most) u slobodnom govoru usprotivio se otvaranju spalionice otpada u Rijeci istaknuvši da tamošnji građani imaju pravo na čisti zrak i da će sve učiniti da do toga ne dođe.

Dalija Orešković (SIP) je, s obzirom na sukob premijera i predsjednika Vlade, u slobodnom govoru predložila je da se jasno definira  njihov odnos posebnim zakonom.

( Hina/Foto: pxll)

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

10 minuta prije

Raspudići ostaju bez novca iz Sabora, ali ima štos da Mostu uzmu 532.000 eura

Nakon najave da napuštaju Most i prelaze u nezavisne zastupnike, bračni par Raspudić, Marija Selak…

59 minuta prije

Zlatna Barbara Matić. Dvostruka svjetska, sada je i europska prvakinja

Najbolja hrvatska judašica i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić osvojila je svoju prvu zlatnu medalju…

12 sati prije