Kategorije Premium sadržaj

Djedica iz Finske ima lijepu poruku i za Hrvate

Širi dalje

U svom video pozdravu od #santaclausofficeu Hrvatskoj Djed Mraz (finski Joulupukki) kaže da se svijet neprestano mijenja i da je važno ići u korak s tom promjenom. Djed Mraz vjeruje da se, na primjer, nove tehnologije ne treba bojati. “To nije naša budućnost, već je ovdje.”



Radost mašte i darivanja posebno je važna ove godine, stoga je Djed Božićnjak odlučio širiti pozitivne osjećaje ne samo među djecom nego i odraslima uz nezaobilazan naputak – držite se epidemioloških mjera.

“Ovu godinu obilježila su drugačija i teška vremena. Nadamo se da će božićno doba donijeti olakšanje. Sada je vrijeme da se opustite i provedete Božić s najdražima, prisjetite se prijatelja, rođaka, znanaca. Nitko ne smije ostati sam.”

Na kraju video pozdrava iz Finske Djed Mraz želi svima sretan Božić.

“Želim svima sretan i miran Božić.  Budite zdravi i sigurni. Ne zaboravite slijediti sve važne preporuke i upute”, poručio je, među ostalim Djedica.

Prije godinu dana, na kraju finskog predsjedanja Vijećem Europske unije, finska je vlada svim europskim građanima dala održivi božićni dar – Elementi AI, besplatni internetski tečaj u umjetnoj inteligenciji koju su osmislili Sveučilište u Helsinkiju i Reaktor, finska tehnološka tvrtka.

Cilj je potaknuti sve, bez obzira na dob ili obrazovanje, kako bi naučili osnove umjetne inteligencije i ojačali digitalnu kompetenciju građana EU. Inačica na hrvatskom jeziku pokrenuta je 23. studenog 2020., a danas se već prijavilo 13.500 ljudi.

“Veleposlanstvo Finske u Zagrebu želi zahvaliti dinamičnim i budućim partnerima koji su pridonijeli uspjehu ovog projekta: CroAI, Sveučilište u Zagrebu, agencija 404 – i hrvatskoj javnosti što su poklon prihvatili s takvim entuzijazmom, zanimanjem i radošću”, kaže finski veleposlanik Risto Piipponen.

Megy M. /Foto:pedro nunes

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

25 minuta prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

38 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

45 minuta prije