Kategorije Premium sadržaj

Domovinski pokret pozvao Plenkovića: “Podnesite ostavku i spasite Hrvatsku!”

Širi dalje

Domovinski pokret pozvao je u subotu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da podnese ostavku, ocijenivši da Vlada prijedlogom smanjivanja stope PDV-a na toplinsku energiju obmanjuje narod, a njeni potezi su pogubni za džepove građana i gospodarstvo.



Smatraju nezadovoljavajućim Vladin prijedlog smanjivanja stope PDV-a s 13 na pet posto za ogrjevna drva, pelete, sječke i brikete te toplinsku energiju iz toplinskih stanica, a jedino  rješenje vide u zamrzavanju cijena osnovnih živežnih namirnica i zaštitu najugroženijih građana čvrstim paketom mjera u koji spadaju energenti, kruh, mlijeko i ostale osnovne živežne namirnice.

DP kaže kako se Vlada nedavno “besramno pohvalila” podacima prema kojima je u samo pola godine na poskupljenjima i ”smanjenim” poreznim stopama, izvukla od svojih građana čak 4,3 milijarde kuna na račun naplaćenog PDV-a te još dodatnih 600 milijuna od trošarina, uglavnom goriva, što sve skupa iznosi 5 milijardi u 6 mjeseci – ili 2,5 Pelješka mosta.

Kako ističu, država bi sada, u uvjetima kada  je energentima cijena narasla deset puta, trebala izuzeti iz kalkulacije, a ne dodatno zarađivati na građanima koji ionako jedva spajaju kraj s krajem.

“Kada se osvrnemo na demografsku katastrofu koju ste prouzročili, pad bespilotne letjelice, ignoriranje obnove te svih ostalih zgoda i nezgoda koje nam redovno servirate s naglaskom na kriminal, imamo za vas jasnu poruku i dobronamjerni savjet – gospodine premijeru podnesite ostavke i spasite hrvatski narod!”, poručili su.

Inače, danas je objavljeno d  je Domovisnki pokret  u Zagrebu pogodio ozbiljan raskol. Čak 11 predsjednika podružnica u Zagrebu napusilo je stranku.

Hina/Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije