Kategorije Premium sadržaj

Dr. Vukušić: Bravo, predsjedniče! Pokazali ste karaketer! I dvoličnost! Hrabrost niste

Širi dalje

Dr. Herman Vukušić, koji bio sudionik konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” ratne 1993. godine, na svom je Facebook profilu komentirao otkazivanje posjeta predsjednika Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini zbog sigurnosnih razloga.



“BRAVO PREDSJEDNIČE, SADE STE STVARNO POKAZALI SVOJ KARAKTER!

Upravo sam saznao kako je za danas pompozno najavljivani posjet predsjednika RH Zorana Milanovića Hrvatima u Srednjoj Bosni povodom ulaska konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” u Novu Bilu prije 28 godina otkazan iz sigurnosnih razloga!

‘Predsjednik Milanović izražava žaljenje što neće sudjelovati na obilježavanju tog, za Hrvate Lašvanske doline, važnog događaja, a organizatorima obilježavanja upućuje snažnu potporu i zahvalnost što čuvaju uspomenu na humanitarni konvoj ‘Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu’, kaže se iz ureda predsjednika Milanovića.

Ono što se ne kaže, a svjedoči o licemjerju našeg vrhovnog zapovjednika kada govori o ‘čuvanju uspomene na humanitarni konvoj Bijeli put’, jest da Zoran Milanović već više od tjedan dana nije našao za shodno primiti delegaciju tog istog Konvoja, a koju predvode ljudi koji su Konvoj organizirali i doveli do Nove Bile, izuzev pokojnog dr. Slobodana Langa!

(Uz ovu objavu sa prethodnim dopuštenjem objavljujem i orignalnu zamolbu za prijem delegacije Konvoja kod predsjednika RH od 09. prosinca ove godine.)

Uz sve kontroverze koje već drugu godinu prate obilježavanje obljetnice dolaska Konvoja u Novu Bilu, gdje prvenstveno mislim na čudni obrazac lokalnih organizatora da to rade bez konzultacija sa živućim članovima čelništva Konvoja i akcije ‘Bijeli Put’ i koje organizatori obično na obljetnicu pozovu dan- dva prije samog događanja, smatrao sam da o svemu treba šutjeti zbog interesa hrvatskog naroda u BiH čiji se Zoran Milanović predstavlja kao predsjednik.

Kao bivši vojnik koji je na tom podneblju 1993. godine u ulozi humanitarca bio izložen vatri snajpera i mitraljeskog oružja, razumijem razmišljanja sigurnosnih službi, ali se onda sjetim i 1998. kada smo na 5. obljetnicu Konvoja posjetili Bugojno gdje nam je grupa radikalnih islamista prijetila smrću.

Naš posjet bugojanskom samostanu puno je značio za tamošnje Hrvate, i tamo smo otišli svjesni rizika, kao što smo 1993. nas više od stotinu sudionika Konvoja bili uvjereni da idemo u gotovo sigurnu smrt.

Taj rizik trebao je danas preuzeti i predsjednik Milanović, ali on je umjesto toga riječ ‘karakter’ iz svojeg predizbornog slogana odluči zamijeniti jednom drugom imenicom koja nije ‘hrabrost’ i time pokazao svoj pravi karakter.

Na koncu, zanima me kakva su bila sigurnosna predviđanja nadležnih srpskih službi kada je Aleksandar Vučić otišao u Srebrenicu, svjestan što ga tamo čeka?”, navodi Vukušić u objavi


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

U Austriji osnovana Pivska stranka. Po anketama sigurno ulazi u parlament

Austrijska Pivska stranka (Bierpartei) sudjelovat će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima premda je još daleko od…

16 minuta prije

Počela je sezona. Kako prepoznati prave domaće jagode?

Na našim tržnicama sve češće se pojavljuju jagode iz  Grčke, Španjolske, Makedonije i Turske. Voće koje…

34 minute prije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

15 sati prije