Kategorije Premium sadržaj

Dr. Vukušić prozvao zastupnicu Kekin: “Ivana, javi se!”

Širi dalje

Zastupnici ljevice danas su demonstrativno napustili sjedincu Obora za zdravstvo, obitelj i mlade na kojoj se govorilo porastu broja transrodne djece i mladih u Hrvatskoj. Ivana Kekin pritom se obrušila na Željku Markić i Hermmana Vukušića.



Ivana Kekin, zastupnica Zeleno-lijevog bloka, raspravu je nazvala “sramotnom i kvazistručnom”, ustvrdivši da se barata “lažnim i izmišljenim brojevima” i napustila sjednicu, da bi nakon nje isto napravili i zastupnici SDP-a.

“Navodno smo se našli na tematskoj sjednici kako bismo raspravljali o porastu broja transrodne djece i mladih, no već u samoj najavi ovog skupa barata se lažnim i izmišljenim brojkama i nepostojećim dijagnozama, ne postoji nešto što je poremećaj spolne orijentacije u 2023. godini.

Očito se nismo našli kako bismo sa stručnog aspekta razgovarali o ovoj temi, nego kako bi se propali političari homofobnih, šovinističkih stavova pokušali vratiti u politički mainstream. Mi nećemo u tome sudjelovati i dati legitimitet kvazi stručnjacima poput Markić i Vukušića. Ovo je zaista sramotno”, rekla je Kekin.

Na njenu izjavu reagirao dr. Herman  Vukušić, psihijatar s Klinike za psihološku medicinu KBC Zagreb:

“IVANA, JAVI SE

Današnju jako važnu zajedničku sjednicu Odbora za zdravsto i Odbora za mladež na temu porasta broja transrodne djece u Hrvatskoj danas su na poziv Ivane Kekin demonstrativno napustili zastupnici “progresivne ljevice”, predstavnici aktivističkih udruga, kao i neki od stručnjaka s Liste koji su do sada radili sa transrodnim osobama, ali su izgleda prije svega aktivisti, a ne profesionalci.

Sjednica se simbolično održavala u dvorani gdje sam prije 19 godina imao izlaganje na temu samoubojstava hrvatskih branitelja.

Ivana Kekin proglasila me nestručnjakom, a moje podatke lažnim, pa je ovim putem, kao kolegicu, pozivam na stručnu debatu gdje god i kada god to želi.

Ivana, javi se.”

M.M: /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

1 sat prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

2 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

3 sata prije