Kategorije Premium sadržaj

Goebbelsov izaslanik u Vukovaru je glumio Willyja Brandta

Širi dalje

Ironija sudbine odredila je da Aleksandar Vučić postane ministar informiranja u vrijeme Slobodana Miloševića, kao što je u vrijeme Hitlera Joseph Goebbels bio ministar propagande.



Danas, na Ovčari, osobni izaslanik tog Miloševićevog “Goebbelsa” oponaša Willyja Brandta, ali odmah i “eskalira”, sugerirajući da bi Hrvatska i Srbija trebale slijediti primjer pomirenja Francuske i SR Njemačke.

Po njemu, Srbija bi “trebala raditi na jačanju srpske zajednice u Hrvatskoj”, “napraviti srpski kulturni i ekonomski centar”, omasoviti razmjenu umjetnika, studenata itd.

Ali, Veran Matić i njegov pretpostavljeni “zaboravljaju” da se general De Gaulle – pod vrlo strogim uvjetima – tek 1963. godine “pomirio” s gorljivim antinacistom i dokazanim kršćanskim demokratom Konradom Adenauerom, dok bi se Hrvatska trebala miriti s Vučićem, sljedbenikom agresivne, velikosrpske strategije Slobodana Miloševića!

Slobodan Milošević i njegov ministar za informiranje Aleksandar Vučić, 1998.

Nažalost, to je samo prvi sloj kompleksnog problema budućeg, nužnog pomirenja Hrvatske i Srbije.

Naime, Vučića danas primaju i dosadašnji predsjednik SAD i njemačka kancelarka i francuski predsjednik. I ne samo da ga primaju već mu, u određenom roku, obećavaju pridruživanje Europskoj Uniji a u međuvremenu, za utjehu, nude “maxi-Srbiju” u sklopu “mini-Schengena” !

Adolf Hitler i njegov ministar propagande Joseph Goebbels, 1938.

Hrvatskoj je, pak, Bruxelles, kao osnovni zadatak, odredio da maksimalno olakša proces pridruživanja Vučićeve nedemokratske Srbije a, istodobno, prijeti Orbanu i Kaczinskom uskratom sredstava za obnovu – zbog nepoštivanja “vladavine prava” (sic!)

Njemački kancelar Konrad Adenauer prihvatio je 1963,. u tzv.”Jelisejskom ugovoru”, sve uvjete predsjednika Francuske Republike generala De Gaullea

Koliko je ironična ova geopolitička i diplomatska travestija, ilustrira i podatak da je prije tri godine, tadašnji potpredsjednik a odnedavno izabrani američki predsjednik Joe Biden (inaće, osvjedočeni protivnik Miloševića!) kritizirao Hrvatsku zato jer se usudila blokirati otvaranje jednog poglavlja u pregovorima EU sa Srbijom – i to baš onoga koji se odnosi na kulturu i obrazovanje!

Dr. Darko Bekić/foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

14 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

16 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

19 sati prije