Kategorije Premium sadržaj

Goran Marić: Izbor Komšića za predstavnika Hrvata je političko nasilje i perverzija

Širi dalje

U političkom i državno-organizacijskom smislu, riječ je o duboku nerazumijevanju Bosne i Hercegovine, njezine višestoljetne povijesti, još više one suvremene, napisao je Marić



Nedjeljni izbori u Bosni i Hercegovini ne prestaju izazivati reakcije. a posljednji u nizu koji je odlučio komentirati pobjedu Željka Komšića za predstavnika Hrvata je Goran Marić, ministar državne imovine u hrvatskoj Vladi.

Opće izbore u BiH nazvao je “uvodom u iščašenje povijesti.

“Pratim, slušam, gledam reakcije, stanje, atmosferu nakon nedjeljnih izbora u Bosni i Hercegovini. Tko može ostati indiferentan tolikom razinom političkog nasilništva, ignoriranja, inverzije, ili možda prikladnije perverzije: izbor Željka Komšića za predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH. Kad danas 2018. pred dvorištem ujedinjene Europe, ovakav politički događaj izravno opovrgava ustavne odredbe te iste države, onda ne možemo razmišljati racionalnim načinom i govoriti realnim pojmovima.

U političkom i državno-organizacijskom smislu, riječ je o duboku nerazumijevanju Bosne i Hercegovine, njezine višestoljetne povijesti, još više one suvremene. Gdje god da je izvorište ovih zabluda, gdje god da je kuhinja ovih krivotvorina i iskrivljenih premisa, riječ je o nedopustivo niskom političkom emanatu za BiH”, napisao je između ostalog Marić na svom Facebook profilu.

“Pa i kad bi izabrani predstavnik Željko Komšić bio jedinstvena iznimka političkog svjetski nadarena profila, neprihvatljivo je to politički, društveno, psihološki. A po svemu što znamo iz političkih referenca Željka Komšića on je sve prije samo ne nadaren”, dodao je Marić koji je objavu zaključio riječima:

“Bosna i Hercegovina nije mi strana. Ne samo da poznam hrvatski narod, mogu reći da poznam i bošnjački i srpski. Svi su oni svjesni da je ovo što se događa protunaravno. Znaju da nije najprije u duhu povijesnih odrednica. I ono što najbolje znam: nije u duhu hrvatskog naroda da odustaje, da ovaj svršeni čin prihvati.”

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Hrvatska pošta lani isporučila 15 milijuna paketa, dobit 25 mil. eura

Hrvatska pošta je u protekloj godini zabilježila povećanje prihoda i neto dobiti što je rezultat…

1 sat prije

Preminula Manca Košir, pamtimo ju po liku Janice iz kultnog filma “Breza”

Poznata slovenska novinarka i glumica Manca Košir preminula je u 77. godini, objavili su slovenski…

1 sat prije

Talijani pišu: Dinamo bi ovog ljeta mogao ostvariti najveći transfer u povijesti

Dok se Dinamova momčad priprema za derbi s Rijekom (nedjelja, 19.30 sati), dio inozemnih medija…

2 sata prije