Jedan se nautičar požalio na postupanje restorana na Kornatima gdje je, kako tvrdi, bio žrtva prijevare, budući da mu je na računu naplaćena viša cijena jela nego što je to bilo u jelovniku.
Neugodno iskustvo doživio 7. kolovoza ispričao je za Morski.hr. Navodi kako su prema jelovniku škampi na buzaru bili navedeni za 35 eura dok je na računu bilo naplaćeno 40 eura. Ista je situacija bila i s tuna steakom.
Upozorili su konobara na razliku u cijeni, na što im je on odgovorio da ”cijene u jelovniku nisu relevantne”.
Dana 7. kolovoza 2025. posjetili smo restoran N20 u sklopu ACI Marine Piškera na Kornatima. Nakon ispostave računa uočili smo nepravilnosti u vezi iskazanih cijena u jelovniku i onih koje su naplaćene na računu – ispričao magistar inženjer računarstva, Milan Čop
i detaljnije pojašnjava:– Škampi na buzaru u jelovniku su bili navedeni po cijeni od 35 EUR, dok je na računu naplaćeno 40 EUR.
– Tuna steak u jelovniku je bio naveden po cijeni od 35 EUR, dok je na računu naplaćeno 40 EUR.
Napomenuli su mu da takav način rada nije zakonit, a on im je rekao da je ”bila inspekcija neki dan” te da je sve u redu.
Čitatelj je napomenuo da je konobar imao agresivan pristup, bio je bahat i da su odustali od daljnje rasprave.
Morski.hr nazvao je vlasnicu kako bi čuo njihovu stranu priče. Nju je prvo začudilo da cijene nisu usklađene jer su sve, kako kaže, usklađivali s blagajnom.
“Gostima je dan jelovnik od prošle godine”
Kasnije je u pisanom odgovoru navela da je riječ o ”jelovniku od prošle godine koji je korišten za vježbu za nove konobare”.
Gostima je dan jelovnik od prošle godine koji je korišten za vježbu za nove konobare, nove jelovnike su dobili naknadno.
Na svim novim jelovnicima su istaknute cijene od 40,00 EUR za navedene proizvode koji iznos se vidi i na računu koji je gostima izdan.Konobar koji je bio u tom procesu dobio je otkaz i zamijenjen je s novom osobom.
Sustav Remaris ne dopušta izmjenu cijena s jelovnika po pojedinom gostu te su cijene u sustavu identične jelovniku.
Gostima smo se ispričali, bio je izdan račun po novom jelovniku, a razliku od 35 do 40 eura smo snosili mi kako se gosti ne bi osjećali neugodno i da bi nam blagajna bila u redu – navela je u odgovoru.
U recenzijama na Google, restoran N20 ima prosječnu ocjenu 3,9 pa su i recenzije različite. Od onoga na što se gosti najviše žale su odnos cijene i kvalitete, te sporo osoblje, a jedan je gost početkom ovog ljeta upozorio da “restoran nema jelovnik i ne dobivate unaprijed informacije o cijenama”.
M.M. /Foto: Facebook /morski,hr
Kada je Novozelanđanka Carol Cowan krajem svibnja ove godine stigla u Zagreb, nije ni sanjala da će…
Zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović jutros je izjavio da se trenutno…
Kolumnistica The New York Timesa i američko-ruska spisateljica Masha Gessen, tvrdi da summit između Trumpa i…
Komentiraj